apr

13

Basket Zonhoven gaat nog meer focussen op de opleiding van de eigen jeugd.

Ingezonden door: Gerry Henraat
Het kernbestuur heeft deze week de beslissing genomen om volgend seizoen geen damesploeg meer in te schrijven in 2de landelijke. Het aandeel van de in Zonhoven opgeleide speelsters in die ploeg werd steeds kleiner en zou de eerstkomende jaren ook niet meteen voldoende kunnen vergroten. Deze ongezonde situatie wilden we beëindigen. Daarom gaan we nog meer de focus  leggen op een kwalitatieve jeugdopleiding van speelsters (en spelers). Bouwend op die gedegen jeugdwerking gaan we de tijd en ruimte nemen om onze jongeren te laten groeien zodat we, wanneer onze jeugd er klaar voor is, opnieuw een stap hogerop kunnen zetten.
Ook op financieel vlak geven we de club hierdoor wat ademruimte en we zullen de beschikbare middelen dan ook ten volle inzetten voor onze jeugdwerking.
Met deze beslissing accentueren en vergroten we bovendien hetgeen onze club typeert en ambieert, nl een familiale club zijn die een degelijke basketopleiding aanbiedt en die respect als basiswaarde wil uitdragen. 
De dames A zullen volgend seizoen aantreden in 1ste provinciale o.l.v. Vincent Claes. De heren A spelen in 3de provinciale en zullen geleid worden door Nico Hermans.