feb

25

Black Sheep A - Heren A: 75 - 53

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdagavond, en na een fijn studienamiddagje over onze Limburgse geschiedenis als “Land van Loon” in Alden Biesen, spoeden we ons naar het Diepenbeekse Demerstrand, voor een confrontatie van de primus uit de Reeks met de hekkensluiter. Nu mag je nog optimisme in je wapenschild voeren, wiskundig kom je natuurlijk nergens wanneer je de winstkansen gaat afwegen. Méér iets voor fervente gokkers die, met een monsterinzet op de underdog, bérgen geld zoeken te verdienen … 

Never say “Never !”, luidt een gezegde,  maar werd dit  Demergeval écht  geen tranendal ?

En dan nog te bedenken, dat de roots van uw verslaggever in … Diepenbeek liggen : we schrijven 17° eeuw.

We hebben amper de pen ter hand, of daar put de 44-jarige Tom Schrooten al een bom : de eerste verwittiging staat genoteerd. Onze blauwtjes gaan in verweer, en met o.m. enkele – vandaag spaarzame – driepunters van Jonas Peeters en Benjamin weten ze het evenwicht te bewaren. De “starting 5” werken zich allen op het wedstrijdblad, en met een laatste score van Marnik weten ze zelfs het eerste quarter op onze naam te schrijven : 14-15.

Second game, same story ! Na nog geen 15 seconden worden we andermaal met een bom op achterstand gezet, maar we houden stand. Beau mist vandaag de precisie in zijn afstandsschot, maar laat, naast verdienstelijk defense-werk, wel wat veldscores optekenen. In een beurtrol doen dat ook Benjamin, Lars, Jonas en Martijn, zodat we de eerste 5 minuten zelfs met een 23-26 afsluiten. Maar in de tweede quarterhelft weet enkel Marnik nog een spaarzaam korfje te versieren, terwijl de Zwarte Schapen volgas geven, een uitschuiver op de laatste 2 strafworpen uitgezonderd : 31 -28

Een “gedegradeerde”, ervaren en veel oudere ploeg tegen een “gepromoveerde”, erg jong team waarvan vandaag werkelijk niemand echt in vorm bleek : dat vertaalt zich natuurlijk in de mate dat de wedstrijd vordert. Bovendien hadden de plaatselijke kornuiten zowat kritiek op elke scheidsrechterlijke beslissing : “a travel” of niet, “een aanvallende” of niet, “3 persoonlijk fouten” of niet … Tot groot ongenoegen van de wedstrijdleiding, die met T-tjes begon te dreigen, gele kaarten waarmee uiteindelijk Zonhoven werd bedacht ! Zelfs de coach deelde in de klappen.

Over de tweede wedstrijdhelft kunnen we kort zijn : we werden meer en meer van de sokken geblazen door dit geroutineerd team, keken na het derde quarter tegen duidelijke 51-39 cijfers aan, en werden daarna afgestraft door de eerder genoemde basket-rat Schrooten (Nr 7), die in het slotquarter alleen al niet minder dan 16 punten liet optekenen : 4 strafworpen, 3 veldscores en 2 bommen. Hoed af voor deze 44-jarige kanjer + metgezellen !

Ja, vandaag schoten we tekort en … te kort : 10-tallen ballen beukten op de afgeblotte ringen (!) i.p.v. doorheen de gevlochten netjes te zoeven, menige pass belandde in niemandsland of werd moeiteloos onderschept, “inside” stuitte men steeds op een triootje-van-verdedigers, en er werd dan ook al te vaak gekozen voor het verte-shot, dit terwijl er niemand over het juiste vizier beschikte. 75-53werd dan ook het logisch resultaat van deze ongelijke kamp. 

Quarters :  14-15   17-13   20-11  24-14

Scores :  Senne, Beau 11, Martijn 2, Cedric 3,  Jonas 5, Ruben, Benjamin 10, Jonas Iven, Raf 14, Marnik 4, Lars 4.

Ludo Grouwels