feb

18

Heren A - Hades B: 82 - 71

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zondagnamiddag, en een echte “zon-dag”, want de Weergoden zijn ons uitermate gunstig gezind. Nu nog Ares, de God van de krijgslust aan onze zijde zien te krijgen, want er wacht ons een spannend duel met andermaal een burenploeg, al de derde op rij (Limburg is ook zo klein !) : Hades, dat het in deze provinciale competitie een tikkeltje beter heeft gedaan. Hun balans van gescoorde punten en geïncasseerde tegenscores brengt ons niet aan het blozen, en het thuisvoordeel in acht genomen, zou dit wel eens gesneden koek kunnen worden voor de Blauwtjes. 

Oef : was er niet die volkswijsheid over die geschoten Beer en zijn te verkopen pels ?

Quarter 1, en het jeugdig bezoekend team weet meteen een 0-4 neer te zetten, nadat de blauwtjes enkele kansen de nek omwringen : deze slordige afwerking zal ons vandaag wat blijven achtervolgen doch, gelukkig maar, niet fnuikend of beslissend worden.  Hades scoort weliswaar met de regelmaat van een klok, maar het is in deze eerste en enige spelbeurt dat 4 van onze blue guys erin slagen een bom af te vuren : Jonas, Kenny, Beau en Marnik. En zo weten ze alsnog het quarter af te sluiten met een kleine voorsprong, 18-16 

Geen kwaliteitsverschil in “the second period” : het zijn thans andere thuisspelers die de Zonhovense kleuren weten te verdedigen, in een beurtelings haasje over : Martijn, Raf en Benjamin laten hun rugnummer overbrengen op het wedstrijdblad, en ook Beau, Kenny en Marnik dragen hun steentje bij aan de ruststand : na een spannende 16-15 strijd, bereiken we cumulatief 34-31. Even de niertjes spoelen met een Tönissteiner citroen. 

Na de eerste wedstrijdhelft zou men concluderen dat dit “a close game” ging blijven, met een onzekere winnaar, want het kon duidelijk nog alle kanten op. Doch Martijn leidt een nieuw offensief in, Raf ondersteunt met 2 strafworpen, Wim met een 2-puntertje van halflange afstand, Emre verzilvert één van zijn runs, en Benjamin zet ons na 5 minuten “levende bal” aan de overkant van een 10-puntenkloof : 46-36 ! Ook Lars zal zich hierna in de debatten mengen en 3 scores laten optekenen, iets waarin eveneens Benjamin zal slagen in de tweede quarterhelft.

Bij Hades zijn het thans Voordeckerrs  (12) en kapitein Van Swijghenhoven  (6) die trachten gelijke tred te houden, maar we besluiten dit schuifje met veelbelovende 62–44cijfers op het “electronic board”, na een forse 28-13.  

Nog niet verteld : na de koffiepauze hebben de Hades- en Zonhovensupporters zich nog sterker gemengd in de tribunes, en er wordt daar gejuicht en getierd bij zowat elke spelfase. Ook de DJ-van-dienst zweept de sfeer wat op met sequenties uit de onvolprezen jubel- en aanvalsmuziek, en we missen enkel nog wat Bengaals vuur, vuvuzelas en een handvol voetzoekers om ons op Sclessin te wanen. De wedstrijd wordt nog spannend, wanneer de 18-puntenput voor de helft wordt gedicht en onze jongens hun strafworpen niet langer weten te benutten. 

Maar het is aan Marnik om te breken met deze nieuwste  trend : met 4 punten uit evenveel vrije worpen neemt hij het laatste geloof weg bij de bezoekers, en sluit hij het game af met82-71.

Op de feuille lezen we met enige trots : “Name of the winning team : Basket Zonhoven A” . Officiëler kan het niet ! 

Terug aanknopen met de overwinning, heet dat, en waar we 14 dagen geleden onze spelers nog moesten aansporen

om die “kleine” achterstand van 3 punten dicht te rijden, komt de voorlaatst geklasseerde, Optima Tessenderlo , thans al heel wat beter in het vizier : slechts 1 puntje scheidt ons nog, te wijten aan een eerdere forfaitwedstrijd !

Met nog 6 kampen voor de boeg of voor de kiezen (u mag kiezen), bewaren we de hoop dat onze blauwtjes zich nog zullen weten los te rukken uit die netelige staartpositie.  Do your very best, coach and players! 

Quarters : 18-16    16-15   28-13    20-27 

Scores : Beau 13, Martijn 10, Wim 4, Jonas P 10, Jonas I ,Benjamin 11, Kenny 5, Raf 11, Emre 1, Marnik 11, Lars 6

Ludo Grouwels