jan

21

Heren A - Optima B: 68-60

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zondagnamiddag. Even een dilemma, want wanneer ik de thuiswedstrijd van Hubo Limburg United wens te combineren met deze van ons onvolprezen Heren-A-team, moet ik alleszins één quarter inleveren : het laatste van Limburg United of het eerste van onze eigen krijgers? Eenmaal in de erg enthousiaste en lawaaierige Alverberghal, dient de keuze zelfs niet meer gemaakt : you even can’t  leave your seat in money time!

Een felbevochten overwinning werd dus de voorbode voor het erop volgend duel : Optima “in optima forma” ?

Quarter 1, en schrijver dezes betreedt  met het schaamrood op de wangen de speelhal : 12-13 na 5 minuten studieronde ! Uit welingelichte en betrouwbare bron vernemen we dat de start zowat gelijk-opgaand was, met wisselende kansen, scores en voorsprong. Doch dan nemen de Tessenderlo-boys net een tussensprintje tot 12-19, en kan Marnic (Broux) nog dimmen tot 14-19.

 

Die voorsprong wordt het mikpunt van de nieuwe terreinbezetting : Raf legt aan, Jonas (Peeters) lukt zijn eerste bom, Wim lanceert een korte-afstandsraket, Marnik (Indestege) besluit van achter “the 23 feet line”, en het evenwicht is hersteld : 24-25. Er dient - en wordt- stevig verdedigd op de Optima-boys, voor de dames : in witte    shirt en Pruisisch-blauwe short.  Voor de laatbloeiers : Pruisisch-blauw leunt kort aan tegen zwart, zoals de Rijkswachtcamionettes uit mijn jeugd. In de tweede helft van dit spelschuifje krijgen de Optimisten dan ook aardig wat strafworpen toegewezen, en ze verwijzen ons bij 30-32met enige kommernis naar de cafetaria.

 

 Maar de strijdlust is groot bij de Blauwtjes vandaag, er wordt gevochten om elke bal, elke rebound. Doch bij de tegenstrever lukt geregeld “the bombing” , en zo bewaren ze nog een tijdje hun voorsprong. Dan zet Jonas de heropstanding in met een (splinter)bom, Kenny verzilvert zijn beide vrijworpen, en Raf en Marnic dwingen hun verdedigers tot “hopen” fouten: de strafworppunten druppelen binnen, weliswaar aan een tempo van 1 op 2.  Uiteindelijk resulteert dit alles in een mooie uitgangspositie voor het slotquarter : 50-47, we leiden !

Oef : Jonas moet, tot zijn eigen ongeloof, definitief naar de bank met 5 persoonlijke fouten, en Kenny is meermaals bedreigd met “een Technische” …

 

Neen, beste lezer, wij zullen u niet vermoeien met het o-zo-spannende einde van Limburg United tegen Mons, maar ook de voor-liggende wedstrijd kende een leuke ontknoping. Met een 1 op 4 bij de nieuwste strafworpen gaven we de ervaren tegenstanderskern weer wat valse hoop, doch een erg bedrijvige Marnic Broux scoorde met de regelmaat van een klok, Wim en Raf doorboorden eveneens met  gemak de hoepel, en de grinta van Emre en spelverdeler Kenny werd een gesel voor dit Tessenderlo, dat de voorlaatste positie in de Reeks bekleedt. Toen Raf een minuutje vóór the final buzzer 2 strafworpen feilloos omzette, bedroeg de kloof 7 punten. Een nieuwe verdedigende fout op Wim leverde ons nog een extraatje op : 68-60

 

“En wat hebben we vandaag geleerd ?”, zou TV-kok Piet dan vragen. Dat met deze spelersgroep wel meerdere zeeën te bevaren vallen, wanneer de groepsspirit er is en men voldoende ijver aan de dag legt. Daarnaast moet natuurlijk ook Vrouw Fortuna even meewillen : zonder een handvol treffers van achter de halve cirkel valt er geen roem te rapen in 2° Provinciale.  Een overwinning van de laatst geklasseerde tegen de voorlaatste is uiteraard geen achtste wereldwonder, maar wél de enige mogelijkheid om van die staartpositie verlost te raken.

Weer wat hoop voor coach Johnny, die vandaag heel wat moest bijsturen om deze zege in de wacht te slepen.

 De supporters hebben genoten !

 

Quarters :  14-19   16-13   20-15  18-13  

Scores : Wim 10, Jonas  8, Ruben 3, Giel, Kenny 14, Raf 17, Emre, Marnik 3, Marnic Broux 13.

Ludo Grouwels