okt

1

BvL: Gems Diepenbeek - Heren A: 67-76

Ingezonden door: Erik Jacobs

Na de schitterende “voorwedstrijd” van de Belgian Cats tegen de USA-women (hallóóó !), was het vanavond de eer aan ons Heren A-team om de “roodhemden” van Gems Diepenbeek een lesje te leren in het ongenaakbaar balspel, dat basketball heet.

Voorlopig stond dit laatste team nog wat hoger geklasseerd, doch we beloofden al eerder dat daar “dra” verandering in zou komen. Coach Johnny, die vandaag zijn dagje niet kende, bracht 9 blauwtjes in stelling, en daarmee viel deze 11 tegenstrevers wel te bezweren. Benjamin opende de debatten, Kenny doorboorde de hoepel vanop ruim 7m, Beau nette zorgvuldig zijn vrije worpen en Wim benutte vlot de toegespeelde pass, en we schreven 6-9 na 5 minuten spel. Jonas P. dikte aan, Kenny en Beau scoorden met gemak, en even later liet Benjamin 8-19 optekenen. Diepenbeek in de vernieling ? De 20 meegereisde supporters mochten nog blij zijn dat meerdere vrije worpen geen doel troffen, want 3 minuten later gingen we in korte pauze met 21-19 cijfers, na een haast niet te stuiten beleg door 4 kornuiten. Ja, ook enkele zeer goede spelers in het thuisteam !

Het tweede quarter werd er haasje-over gespeeld. Martijn redde het vel van ons A-team door ons telkens weer langszij of op minieme voorsprong te brengen, en Beau verzilverde een batterij strafworpen waardoor we in de eindfase van dit spelschuifje toch nog een 37-40 konden laten optekenen. Pauze dus met opgeheven hoofd voor beide ploegen, die er een mooi spektakel van maakten.

In de derde spelbeurt ging de balans overhellen richting Zonhoven : Gems verprutste nogal wat score-kansen en vrije worpen, en Martijn, Wim, Beau, Jonas en Benjamin legden de lat 19 punten hoger. Met 47-59 cijfers konden ze het laatste quarter aanvatten, met duidelijk zicht op eindwinst. Tijd voor de referees (dus) om in te grijpen ? Na zowat 40 fouten luidde de balans : 2 spelers van het veld (5 fouten), de gekwetste Raf van de spelersbank naar de tribune, coach Johnny naar de catacomben na een cumul van Technische Fouten, Beau in de coaching-rol, en het spel dat stilviel na amper 3 minuten van het 4° quarter. Toen de gemoederen bedaard waren en ook de boze supporters weer wat inbonden, kon de partij worden hervat, en kende de wedstrijd zijn verder (pittig) verloop, met een strijdbaar Zonhoven dat de zege naar zich toe trok met mooie 67-76 cijfers.

Een kus van de juffrouw en een bank vooruit ? Neen dus, want het betrof een Bekerwedstrijd, en daarin betekent winst enkel “mogen door-bekeren”. De zegen van vandaag is alleszins een aanmoediging voor het verdere competitieverloop. We tellen inmiddels een flinke portie goalgetters, van vrijworpspecialisten tot bommendroppers, en ook het samenspel groeit met de dag. De uitbreiding van de bestaande spelerskern met nieuwe aanwinsten heeft ons zeker geen windeieren gelegd, wanneer we een blik werpen op het onderstaand score-rapport.

Quarters : 21-19   16-21   10-19   20-17

Scores : Senne, Beau 13, Martijn 21, Wim 14, Jonas P. 5, Emre 1, Benjamin 13, Kenny 9, Jonas Ieven.

Grouwels Ludo.