apr

15

Een bloemetje voor iedereen!!!

Ingezonden door: Erik Jacobs

Vrijdag werd op passende wijze hulde gebracht aan Freddy Salmon tijdens de openingswedstrijd van dit basketweekend.
Dat de Dames C hun laatste wedstrijd van het seizoen verloren tegen Pelt was eventjes bijzaak.
Voor jarenlange inzet werd Freddy getrakteerd op lekkere wijn van het bestuur, bloemen waren er voor vrouwtje Rita, high-fives van beide ploegen en applaus van alle aanwezigen.
Nogmaals proficiat Freddy!

Zaterdag waren er 8 thuiswedstrijden. Er was veel inzet tegen de tegenstanders die voornamelijk uit het Hasseltse kwamen.
Orly was net iets sterker tegen de U14B (46-69). Tegelijkertijd waren de U12B heel goed bij de les tegen Lommel, met ruime winst en mooi spel tot gevolg (79-14)
De twee wedstrijden tegen Hades werden 2 overwinningen. De U14 A wonnen met 66-36 terwijl de U12A ook knap wonnen met 50-34.
De laatste Hasseltse ploeg, BT won ruim van de U16-jongens (40-93). Waar al de andere wedstrijden nipt gewonnen of verloren werden, werd dit een non-match door de aanwezigheid van enkele landelijke spelers. Spijtig!
De U8-tjes deden weer hun stinkende best tegen Hades.

Ook waren er nog twee seniorenmatchen op zaterdagavond. De Dames B wonnen zeer knap van Pelt (74-53), terwijl Maasmechelen zijn titel met glans in de verf zette tegen de Heren A (55-72).
Achteraf trokken de jongens van coach Johnny nog naar het Eikenhof van Monique Deckers. Of Johnny veilig in Zaventem geraakt is, is bij dit schrijven nog niet bekend.

Zondagmorgen in alle vroegte trokken de Heren B naar Lommel om daar iets te kort te komen. (72-60)
De Dames A wonnen wel (59-67) en eindigen zo knap 5de in hun reeks. Een schitterende prestatie van coach Luc en zijn Dames. En zonder een dipje in het middenseizoen was een podium zelfs een feit geweest.
Onze U16-meisjes trokken met ouders op weekend naar zee om zondag Waregem te bekampen. Een grote, sportieve nederlaag tegen het sterke Waregem, maar een geweldige teambuilding!
Op naar volgend seizoen!!!

Verder ook nog vermelden dat afgelopen week een druk bezocht Paaskamp gehouden werd door Basket Zonhoven. Alle aanwezigen en zeker de volledige coachingstaff verdienen een bloemetje.
En moet het nog gezegd worden dat de Cel Activiteiten vrijdag en zaterdag de vip-ruimte openhield. Het was zeer gezellig! Voor de tijd en moeite die deze mensen in het organiseren en uitbaten van activiteiten steken, is de grootste ruiker bloemen nog te klein. Al zeg ik het zelf ;)

De meeste ploegen hebben hun laatste match van het seizoen gespeeld. Maar het basketseizoen is nog lang niet ten einde.
Er zijn nog een paar matchen en we kijken vooral uit naar de bekerfinale van de U16-meisjes binnen 3 weken. Om nog maar te zwijgen van de afsluitdag op 27 mei!