mrt

18

Drie-dubbele inzet!!

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dat het volgende vrijdag Basketquiz is, weet ondertussen wel zowat iedereen, hopen we. Zelf weten we dat alleszins, want dit weekend stond in het teken van het afronden van de vragen, de powerpoint enz.. We gingen daar zo erg in op, dat we zelfs vergaten om de vooruitblik op het weekend te schrijven. Onze excuses! Maar nu dus wel een terugblik!  En een welverdiende, want er waren liefst 3 ploegen die tweemaal aan de bak moesten.

De dames A waren deze namiddag niet opgewassen tegen Hasselt A (66-83). De dames B speelden zaterdagavond een close game tegen Leopoldsburg (verlies met 57-56) en moesten ook vanmiddag nog aantreden. Het werd opnieuw erg spannend. Maar tegen Kiewit werd wel met 69-71 gewonnen! De heren A misten teveel spelers en de Stevoortse bommenwerpers stonden, net zoals de landelijkse refs, op scherp (106-77).

De Meisjes U19 (eigenlijk de Meisjes U16!) speelden dinsdag al een zeer verdrienstelijke bekerwedstrijd tegen het sterke Houthalen, maar konden zich geen tweede keer plaatsen voor de finales (75-51). De Meisjes U16 kwamen gisteren ook tekort tegen het sterke Denderleeuw in de competitie (46-77). De Jongens U18 speelden een close game tegen Bree en verloren nipt met 66-70.

Beide U12 ploegen moesten twee maal aan de bak. De U12 A konden hun beide wedstrijden mooi winnend afsluiten. Tegen Femina Habac werd met 42-54 gewonnen en ook Hasselt D kon geen vuist maken (59-32). De U12 B konden niet op tegen Genk (56-34), maar toonden vandaag, met gelegenheidscoach Kim, hun kunnen tegen Hasselt C (31-50). Dat verdient een foto!

En dan waren er nog die 8 'Basket Zonhoven-kanjers' die de vrieskou trotseerden en een toog zijn gaan bemannen tijdens de kouwelijke bekerfinale voetbal Respect!!