nov

6

Heren A - Bilzen A (BvL): 52 - 85

Ingezonden door: Gerry Henraat
Dezelfde Zonhovense spelers als een dag eerder tegen Kajoba. De aan de knie geblesseerde Jonas bleef voorzichtigheidshalve wel in burgerplunje. De bezoekers waren wel talrijker, groter, struiser en konden beter basketten dan Kajoba. Bilzen A heeft dan ook nog niets verloren in de competitie in 1ste provinciale... De 1/8ste finales halen was niet meteen een haalbare kaart voor de mannen van coach Johnny!

We begonnen met 10-0 op het scorebord. Het duurde toch een 5-tal minuten eer de bezoekers die achterstand hadden ingehaald. Zij begonnen imers allesbehalve denderend aan de partij, maar bij Zonhoven lukte werkelijk niks in die eerste minuten. Makkelijke inleggers werden gemist, shots draaiden uit de ring, enkel Marnik kon een veldkorf maken. 12-24 na 10'.

Dan kwam Michiel in het spel en hij had geen pleinvrees tegen Hollemans en co. Met een paar mooie fakes speelde hij zichzelf enkele keren mooi vrij en kon hij afwerken. Onze lichtgewichten Senne en Sander wisselden mekaar af op de guard en deden dat behoorlijk, al was we bezoekende spelverdeler Pauls Asenso gewoonweg outstanding! Rusten bij 24-43.

Ook na rust bleven Michiel en Cedric (Wim bleef op de bank om zijn knie te sparen) aardig overeind tegen de torens van Bilzen (Dimitri Massot was intussen ook nog opgedaagd!). En Sander lukte een mooie bom. 40-62 aan het eind van het derde kwart. 

In het laatste kwart werd het wat nonchalant showbasket van Verjans en co. Bij ons kreeg Jules de eer om de eindscore op het bord te zetten. Logische zege voor de bezoekers met 52-85.

Voorgift 10, Senne, Sander 4, Jules 4, Wim, Ruben 1, Raf 5, Michiel 13, Marnik 6, Cedric 9