okt

26

Heren A - Black Sheep B: 82 - 52

Ingezonden door: Gerry Henraat
Basketbal is jammer genoeg niet alle dagen het belangrijkste in het leven. Daarom heeft het even geduurd voordat we aan het verslagje van de wedstrijd van de heren A konden beginnen. Het was nochtans een schitterende wedstrijd!

Guard Kenny was verhinderd en dus moest Senne vol aan de bak. En vanaf de opworp gooide hij alle schroom van zich af en toonde hij zijn talent. Hij vond Cedric onder de ring, scoorde zelf een paar kerr en zonderde Jonas mooi af in de hoek. En van daar was onze kapitein zaterdag nogal trefzeker. De grote, struise en ervaren bezoekers werden overdonderd en hadden geen antwoord. 25-7 na het eerste kwart. Goedkeurend gemompel vanop de tribunes!

In het tweede kwart draaide Raf zich enkele keren 'op zijn Rafs' vrij onder de ring en de nochtans stevige Vanderstraeten en Moors konden Cedric niet afstoppen. Ook Ronny Bellings kwam nog even proberen om het tij te doen keren, maar zag al snel het nutteloze van die opdracht in en spaarde wijselijk zijn knieƫn voor de rest van de wedstrijd. In de laatste minuten van het tweede kwart kwam ook kadet Lennert op het veld om Senne af te lossen. De Sheep stonden in hun zone te wachten en Lennert, niet aangevallen, dacht: "Waarom zou ik eens niet shotten? Bij de kadetten lukt dat toch ook?' En zijn eerste driepunter bij de A-ploeg was een feit. De supporters (met papa Stijn vanachter het glas in de dartshoek) uit hun dak! Rusten bij 40-16.

Het derde kwart gingen de onzen gewoon op hun elan door. Er werd vlot gescoord: eerst een reeksje van Jonas, dan eentje van Wim, bij wie niks was gelukt in de eerste helft. Maar ook de bezoekers vonden opnieuw de weg naar de ring. Pa Sourbron zag aan de tafel dat zoonlief de rest op sleeptouw probeerde te nemen, maar de meeste punten moesten toch van hem komen. Hij zou uiteindelijk topscorer in de wedstrijd worden met 20 punten. Na een gelijkopgaand derde kwart was de stand 62-37.

Controlebasket in het laatste kwart van onze mannen. Johnny liet iedereen ruim aan bod komen en daardoor kwam ook iedereen op het scorebord. Mooie collectieve prestatie die leidde tot een duidelijke zege met 82-52. Het moet gezegd, zonder Neven en Hoogmartens misten de Sheep wel scorend vermogen, maar Kenny in een begenadigde dag valt ook niet te onderschatten ;-) !!

Senne 8, Wim 13, Jonas 12, Marnic 2, Lennert 3, Raf 17, Michiel 2, Marnik 6, Cedric 18