sep

4

Bilzen B - Heren A (BvL): 51-56

Ingezonden door: Gerry Henraat
Deze bekerwedstrijd stond eerst gepland op zaterdag 26/8, maar op die zaterdag hadden een aantal van onze heren A zich al ge├źngageerd om mee te doen aan het 2de Streetbasketbaltornooi ter ere van Davio Lombardi. Dat tornooi werd trouwens voor de 2de keer op rij gewonnen! Bilzen was zo collegiaal om de bekermatch te verplaatsen naar vrijdag 1/9. En plots gingen nogal wat van onze heren A op weekend! Dan maar enkele kadetten opgetrommeld! En maar goed ook!

Jules mocht al meteen mee in de basis, want Cedric was nog niet klaar met stramme benen en nekken te masseren! Wim en co hielden gelijke tred in het eerste kwart (14-13). In het tweede kwart sloeg het lokale ervaren tiental een kloof, terwijl Kenny tegen een lokale elleboog (horend tot een 2m10 grote Nederlander) aanliep. Rusten bij 33-25. Nog geen man overboord!

In het derde kwart ging het slot op de deur en o.a. via driepunters van Wim en Kenny en een paar mooie doorbraken van Jules kwamen de onzen terug langszij (42-42). Onderweg maakten Raf en Kenny kennis met de nieuwe spelregels en liepen tegen een (on)vrijwillige fout aan. Het laatste kwart moest de beslissing brengen. Jonas kon enkele keren uitbreken en shotten en ook Raf kon een paar keer aanleggen. Bij Bilzen was enkel lokaal woelwater Ben Hermans nog een paar keer gevaarlijk. Kenny wond zich daar ook nog eens over op en kreeg zijn 2de fout, een technische. En volgens de nieuwe regels is dat genoeg om naar de kleedkamer te worden gestuurd. Vanuit de open deur zag hij echter dat de medemaats met kadetten Lenner, Jules en Noa van de heren B mee op het veld, de zege niet meer lieten ontglippen.Mooie zege met 51-56 en een volgende ronde tegen Bilzen A!

Lennert, Noa, Wim 18, Jonas 9, Kenny 8, Raf 7, Jules 9, Cedric 6