apr

17

Heren A - Zolder B: 120 - 34

Ingezonden door: Gerry Henraat

Geen vreugdedans vandaag na de klinkende overwinning tegen het jeugdelftal van buurgemeente Zolder, dat “per ongeluk” in 2° Provinciale is verzeild door het verbod meerdere ploegen van eenzelfde Club in 3° Provinciale in te schrijven. Hun haasje-over betaalden ze dit seizoen met een regen aan nederlagen én de rode-lantaarn-positie op het einde van de rit. Maar toch een feestelijke avond vandaag, met 10 speelklare Blue Devils in wedstrijdtenue, waardoor hun nieuwe coach Johnny het zich kon permitteren zijn 5-tal geregeld “en bloc” van het veld te halen en te vervangen door een evenwaardige set. De “century” hadden we na 32 spelminuten al op het bord …

Een ongelijke strijd, zeg maar, en dan wilde bij Zolder ook nog het balletje niet eens door die krappe ring, terwijl bij Zonhoven de bommen elkaar in ijltempo opvolgden. Het jeugdteam kreeg geen voet aan de grond, en keek na 5 minuten al tegen een 20-0 score aan. Eén enkele vijandelijke strafworp mocht door de hoepel, waarna onze thuisploeg meedogenloos aandikte tot ongebruikelijke 38-1 cijfers.

Het zou dus een oefenwedstrijd worden, waarbij alles eens kon uitgetest : iedereen aan het lange-afstandsschot, snelle runs na steals met het ultiem bounce-pasje of de haakworp, ultrasnelle balcirculatie op de 3-puntenlijn, veld-overschrijdende dieptepassen, shots met aansluitende tip-ins. Het leverde tegen de koffiepauze een veelzeggende 64-7 op.

Helemaal “cadeau” wilden de Zolderaars de partij toch niet doen : hun nummers 7 en 10, Stockmans en Vangerven, wisten hun stempel te drukken op het 3° quarter. Samen sprokkelden ze 19 punten in deze spelperiode, doch bij o.m. een bommenregen van Wout, Wim en Yuri dienden ze 27 punten te incasseren, wat een 91-26 op de scoresheet bracht.

Voor de Zonhovenaars ging het basketfeest verder. De her-optredende Anthony mocht zijn duit in het zakje doen, Wim zijn kunsten vertonen, Thomas een hattrick scoren en Michael de show stelen als the speedy man. Met een last second shot wist hij de bovengrens van 120 punten te halen, zodat we deze slotwedstrijd van seizoen 2016-2017 mochten wegschrijven met 120–34 cijfers .

Staan we toch ook even stil bij het erg sportief acterend Zolder, dat noch verbaal, noch via lichaamstaal, noch via protest of agressief spel, enig ongenoegen opperde over hun lot. Tot de laatste seconde bleef dit jonge team inzet vertonen, met zelfs nog een score in de 89° minuut. “Chapeau !”, zeggen we dan.

Blauwwit dus definitief 3° in 2° Provinciale, na een bijzonder seizoen met o.m. de aanwinst van 2 Amerikanen, het uitvallen van tal van spelers met kwetsurenleed, variatie in de vertoonde kwaliteit, doch met een sterke eindsprint naar een verdienstelijke podiumplaats. Stay together, friends ! Jullie staan immers op de vooravond van een nieuw, veelbelovend seizoen.

Ter info : vandaag een alternatief cafetaria, bemand door leden van de Cel Activiteiten. Ook eens gezellig.

Scores :   Michael 15   Anthony 12  Ruben 3  Wim 19   Thomas 18  Niels  7  Wout 14  Yuri  5  Raf  20 Dave 7

Quarters :  38-1    26-6    27-19    29-8

Ludo Grouwels.