apr

2

Heren A - Beringen C: 103 - 61

Ingezonden door: Gerry Henraat
1 April. In de krant lazen we dat de 1-april-grappen zowat uit de tijd zijn, en tussen de lijnen verwachtten we vandaag dan ook een welgemeende prestatie van onze Blue Devils. Uit de circulerende commentaren konden we immers afleiden dat tegenstander Beringen C zijn beste beentje niet zou kunnen voorzetten, maar dat het een 100-punter zou worden, dat was wel degelijk een verrassing.

Niet dat de spelers zich bij trosjes aanboden voor dit duel: Zonhoven kon er nog net 6 ophoesten + de ge-kwetste (bankzitter) Ruben, Beringen moest zelfs 2 Kadetten opsnorren om er 7 op de feuille te brengen. Doch op de Zonhovense supportersbanken zat wél aardig wat volk, want de Benjamins + ouders kwamen hun idool Thomas aanmoedigen, en laat die nu net vandaag in grote vorm wezen  

De opgooi, en de eer is aan Thomas om een eerste balletje te putten. Ook Raf laat zich niet onbetuigd, en wanneer Wout – vandaag in uitstekende doen! – zijn eerste bom van de avond dropt, is de baan vrij naar11-2 cijfers na amper 5 minuten spel. Enkel Beringenaar Claes (9) kon de scorereeks onderbreken. In de tweede quarter-helft zijn het dezelfde 3 tenoren die hun stempel op het wedstrijdverloop drukken. Wout nog het uitdrukkelijkst, want met een dubbele bom naar verblindende 21-4 cijfers!

Een kamp in onevenwicht, want het Zonhovens scorefeest gaat verder, en het daders-trio wordt vervoegd door David, die eveneens van achter “de grote boog” vuurt naar een 31-8 stand. Ook Yuri mengt zich in de debatten nadat Beringen wat heeft bijgebeend. Time for Mike, onze Amerikaanse cheeta, en die krijgt met gemak het publiek op de hand met zijn pijlsnelle uitvallen, “past back bounce passings” en sierlijke korven. 45-25 bij de rust.

Aan speelminuten geen gebrek vandaag, en ingevolge een gebrekkige defence van de tegenstander, worden er dan ook door iedereen en vanuit elke hoek balletjes gekorfd : Raf van onder het net, Mike met zijn lay ups, Thomas via het kaatsbord, Dave en Wout vanuit de verte … 74-48 na 10 minuten belegering. Onze jeugd heeft een “grote trom” weten te versieren, en begeleidt het wedstrijdgebeuren op luidruchtige wijze.

Het vierde quarter past in het rijtje. Mike demonstreert dat hij eveneens vanop afstand dient gevreesd, Thomas verwent “zijn” tribune met een triootje aan scores, Wout legt zijn eitjes van achter de grote boog, en het is Raf die het aandurft de 100-points dubbel te passeren tot de 103-61 cijfers, waar vriend en vijand voor tekent na een 29-13 finale.

Een ruime score, een “moment de gloire” voor de luid toegejuichte jeugdcoach Thomas, het onversneden visitekaartje van student Wout, een zoveelste bevestiging van Mike, een Dave die met meer speelminuten zijn meerwaarde voor dit team bevestigt, een Raf die met 31 punten zelfs de tel kwijtgeraakt enz. enz. Maar volgende week de échte krachtmeting. De slag om het brons in 2° Provinciale …, met thuisvoordeel !

Scores :       Michael  19   Thomas 18   Wout 21 (5 bommen)    Yuri  5    Raf  31   David  9  .

Quarters :  21-4    24-21    29-23    29-13

Ludo Grouwels.