mrt

27

Miniemen Dames - Laarne : 53 - 53

Ingezonden door: Gerry Henraat
In Laarne gingen onze meisjes nog verliezen met 73-58, maar ondertussen hebben beide ploegen wel weer vooruitgang gemaakt. De overwinning in de bekerwedstrijd heeft onze meisjes zeker goede vibes gegeven, maar ze kunnen dat nog niet elke week laten zien. Vorige week in Roeselare nog vlot onderuitgegaan met 6 man (Lara, Marthe en Marin gekwetst), waarna Chelsea nog langs spoed gepasseerd is en enkele weken uit is … Deze week kregen onze 6 miniemen (Cleo, Alya, Kato, Luna, Marin en Kaat) versterking van Elyse van de pupillen, dus ze waren terug met 7. De tegenploeg liet 8 meisjes opdraven.

In het eerste quarter leek het een beetje aftasten, dingen proberen, maar kwamen beide ploegen niet echt tot scoren. In de 8e minuut 6-6 op het scorebord is niet veel hé. Laarne kon dan nog enkele scores laten optekenen, waardoor we het tweede quarter startten met een 6-11.

De supporters kregen het gevoel dat er wel iets mogelijk was, maar het zijn nog altijd de meisjes die het moeten doen hoor! In het tweede quarter zagen we een mooier spel, mooie passen, goede defense, en we konden met een bijna gelijke score gaan rusten: 27-28. 

Het derde quarter, erop en erover zeggen ze soms, en zo gebeurde het ook. Na drie minuten stond het al 35-28. Mooi, mooi! Maar het bleef op en af gaan, dan lukte er veel bij Zonhoven, dan weer bij Laarne, waardoor het zeker spannend bleef! En ze hebben het wel echt spannend gemaakt!

Op 6 seconden van het einde stond het 53-50. Alleen een driepunter van de tegenploeg kon het nog gelijk maken. Dat zouden ze toch moeten kunnen houden denk je dan, maar ja, het geluk stond weer aan de kant van Laarne, die slechts drie seconden nodig hadden om die driepunter te maken. 

Een mooi verdienstelijk gelijkspel, een super spannende wedstrijd met veel “geklommel” maar ook heel veel mooie dingen! Dit hebben jullie weer goed gedaan! 

En Rachel was ook blij dat ze de eitjes van Levensloop tijdens de pauze was gaan verkopen bij de tegenpartij. Misschien was het na de wedstrijd niet meer gelukt! 

Nu woensdag gaan onze meisjes naar Leuven voor hopelijk weer een spannende wedstrijd, en dan hebben ze enkele weken rust. We blijven ervoor gaan! 

Verslag: Els