feb

21

Heren A - Stevoort C: 66-86

Ingezonden door: Gerry Henraat

Show is over ! Na 5 overwinningen op rij moesten onze Blue Devils het vandaag opnemen tegen de “Groentjes” uit Stevoort. Doch wie dacht dat een C-ploeg uit een Hasseltse deelgemeente zou moeten buigen voor onze A-selectie, werd in de eerste minuten van de wedstrijd al een flink stuk wijzer.  Ene Sander Moesen liet ons toen al verweesd achter bij 0-10 cijfers, en dat hypothekeerde meteen het hele wedstrijdverloop. 

Terwijl Limburg United in Vorst ziek werd in hetzelfde bedje, vonden onze jongens evenmin een antwoord op de bommen van Thomas Wirix en een berensterke Sander Moesen (0-13 na 4 minuten !), en laat nu ook kapitein Franssens nog even aanleggen, en we schreven 0-15. Verder dan wat foutief afgestopte doelpogingen kwamen we aanvankelijk niet, en de met mondjesmaat gesprokkelde strafworpen wogen zeker niet op tegen de score-regen van de overige Stevoort-boys : uitgerekend iedereen haalde de trekker over, en een 6-28  werd in schaamrode cijfers breeduit geëtaleerd op het scorebord …

Het werd dus méér dan achtervolgen in het tweede quarter, want Stevoort kon tappen uit menig vaatje : in dit wat evenwichtiger schuifje zou o.m. naamgenoot Bram Claes met regelmaat aanleggen, terwijl in het Zonhovense kamp Raf, Ruben, Yuri, Anthony en Wim de oranje hoepel wisten te vinden. Na een 14-14 partijtje konden we om dorstlaving bij 20-42 cijfers.

Stevoort putte uit een overvolle bank, en nadat we in de startfase van het derde kwart 6 puntjes afknabbelden van de voorsprong, kregen we een 2-17 aangesmeerd, zodat we bij een uitzichtloze 28-62 belandden. Na een 3-punter van Yuri volgde een nieuwe score-regen van het nr 12, Wirix, en pas in deze fase van de wedstrijd kon Michael zich voor het eerst naar de ring reppen. Hij werd door een veelal dubbele dekking geneutraliseerd, en enkel Wim kon met wat hoog aangezette balletjes het net beroeren : 38-74.

Een overbodig vierde quarter, zou je denken, maar laat Zonhoven nu toch nog een kleine heropstanding kennen, met bommen van Wout, scores van de heroptredende Anthony, en een opmerkelijk slotoffensief van Raf, die nog snel 10 punten liet registreren. De eindscore werd dan ook wat netter, na dit 28-12 part, zodat we met 66-86 de eerste verliespartij van 2017 lieten optekenen.

Vandaag geen succes met de afstandsschoten (slechts 4 bommen op een 20-tal pogingen), en we misten eveneens de weerhouden Romario. Niet te vergeten : we speelden tegen de leider van de Reeks, en dat zullen we geweten hebben ! Veel balverliezen en mislukte passes, en weinig treffers na de stevige defense. Ook werden amper de helft van de strafworpen omgezet, en dan kan je het wel schudden tegen dit sterke Stevoort, dat bruist van talent en inzet.

A day to forget, zeg maar, en verheugen we ons op de terugkeer van de gekwetste Anthony, die al meteen zijn meerwaarde voor de ploeg liet optekenen. Een snelle jongen bij, dat is meegenomen ! De focus dient nu gelegd op de volgende wedstrijd, een thuispartijtje tegen Pelt : 2° in het klassement …

Quarters :   6-28   20-42   38-74   66-86

Scores :  Michael  6  Anthony 7   Ruben  7   Wim  10   Thomas    Wout  6   Yuri  8    Raf 22  David 

Ludo Grouwels.