feb

13

Michael en Romeo: een interview

Ingezonden door: Erik Jacobs

Sinds begin dit seizoen speelt er een opvallende verschijning bij de Heren A van Basket Zonhoven. Michael Clarke, Mike voor de vrienden of ‘Mister’ zoals onze reporter Ludo hem prijzend noemt. Vanaf nieuwjaar is zijn collega Romario Williams hem komen vergezellen. Romario, oftewel Romeo, en Mike hebben een opvallend atletische spelstijl en zijn bovendien zeer vlot in de omgang. Dikwijls lachen zij hun tanden bloot. De tegenstand bijt echter zijn tanden stuk op dit olijke duo. Zij scoren veel, maar laten daarbovenop nog meer scoren. Tijd voor een kennismaking!

Van waar komen jullie?

Romeo: Ik ben afkomstig van de staat Mississippi in Amerika. Ik woon nu in Peer. Verder heb ik een dochtertje, maar zij woont in de States.

Mike: Ik ben eigenlijk Jamaicaan doch ben geboren en getogen in Miami, Florida. Wij houden allebei van ons werk in België. Verder studeer ik nog. Ik heb bijna mijn Master in ‘Project Management’

Hoe zit het met jullie Basket CV?

Romeo: Vanaf het moment dat ik een bal kon vastnemen en kon lopen, deed ik aan basketbal. Ik heb enkel in High School competitie gespeeld. Ik ben nooit naar de universiteit geweest. Verder ben ik hier en daar in nevencompetities uitgekomen.

Mike: Ik heb ook in High School gespeeld. Verder heel veel tornooien in Miami. Meer recent heb ik ook aan veel tornooien deelgenomen in Engeland en Duitsland.

Wat vinden jullie van Basket Zonhoven, jullie team, coach Geert?

Romeo: Ik vind de competie door de VBL zeer goed georganiseerd. Verder ben ik terechtgekomen in een zeer vriendelijke groep jongens met coach Geert als coach.

Mike: Ik vind het team geweldig. We hebben veel goede spelers. Daardoor vind ik dat we elke wedstrijd kunnen winnen. Coach Geert gelooft ook in ons. Elke match die we verliezen ben ik heel ontgoocheld omdat ik weet dat we van iedereen kunnen winnen.

Wat willen jullie nog bereiken in België?

Romeo: België is echt wel een leuke plaats om te wonen. Maar ik kijk ook verder. Ik ben altijd bezig om te zoeken naar manieren om iets bij te verdienen. Ik overweeg zelfs om Nederlands te leren.

Mike: Ik ga volledig akkoord met Romeo; verder is België ook de ideale uitvalsbasis om te reizen. Maar buiten dat ligt mijn volledige focus op basketbal. Alleen, het is hier zo verdomd koud he. Hiervoor woonde ik in Engeland en ik daar was het nog erger. Ik vind België echt wel een leuke plaats om te wonen. Maar je kan het helemaal niet vergelijken met Miami, de Sunshine State.

Romeo: België is gewoon een vredig plaatsje :)

Hebben jullie nog tijd voor hobby’s?

Romeo: Vrouwen (lacht). Ik hou van hun gezelschap, ik hou ervan om met hen te praten. Maar verder werken we heel veel. Oh ja, voor een feestje mogen jullie mij altijd uitnodigen. Plezier maken is één grote hobby.

Mike: Mijn grootste hobby is basketbal. Daarnaast speel ik heel graag videogames. Maar ook kijk ik ontzettend graag Anime, kennen jullie dat? Bleach is mijn favoriete show.

Belgen zijn Bourgondiërs. Wat eten jullie het liefste?

Mike: Junkfood! Alles! (lacht) Maar als ik er echt eentje moet uitpikken, dan is het pizza!

Romeo: Oh Man… kiezen tussen wat ik het liefste heb… Als ik dan toch moet kiezen, doe mij dan maar een goeie steak of krabpoten.

Favoriete Film, muziek?

Romeo: Op muziekvlak varieert het soms, maar ik kom altijd terug op R&B en Rap. Op filmgebied heb ik wel duidelijke favorieten: American Gangsta met Denzel Washington en Russell Crowe. Ook Glory Road vind ik geweldig. Dat is een sportdrama, gebaseerd op waar gebeurde feiten, meer bepaald over het Texas College Basketballteam, die als eerste in de geschiedenis een volledige zwarte starting five hadden.

Mike: Ook ik hoor alles graag, al ben ik meer een Rap en Hiphop-man. Ik hou ook van dansen. Ah nee, ik hoor niet alles graag. Country is gewoon een ramp. :) Mijn favoriete film is ‘The Sixth Man’, niet alleen een basketfilm, maar het is dan ook nog eens de enige film ooit die mij aan het wenen gekregen heeft. Toen ik klein was vond ik ‘He got game’ ook geweldig.

Wie is jullie favoriete basketspeler:

Romeo: Kobe Bryant, maar die is nu gepensioneerd. Van de actieve spelers vind ik Russell Westbrook de beste.

Mike: Zonder twijfel ‘the G.O.A.T’ (Greatest of All Time) Lebron James.

Tot slot Romeo, hoe kom je aan die naam?

Romeo: Geen idee. Hij werd mij gewoon gegegeven toen ik geboren werd. Er zit niet echt een verhaal achter. Maar de vrouwtjes mogen wel weten dat ik die naam meer dan waardig ben.