jan

23

Heren A - Gems A: 67-60

Ingezonden door: Gerry Henraat
Minus 2 graden gaf het digitale bord aan bij een apotheker-sponsor toen we ons, na een (te) gevulde dag , alsnog naar de vertrouwde Evenementenhal begaven voor een treffen tussen ons gedreven A-team en de rood-zwarte bezoekers uit Diepenbeek. Onze Dames B hadden net voordien diezelfde buren een lesje geleerd, en de verwachting was groot dat we deze stunt zouden kunnen overdoen. Met steeds meer Amerikanen in de rangen  - it’s only the beginning (joke) -, en enkele blanke spelers in optima forma, zouden we de klus wel klaren

Quarter 1, en het zijn de ijverige Michael en Wim (zie je wel !) die ons al snel naar 8-4 voeren : je kan beter leiden dan achtervolgen, moeten ze gedacht hebben, en deze voorsprong kunnen ze dan ook, ondanks veel tegengesputter van de GEMS-boys, bewaren tot even voor het einde, dankzij scores van Ruben, Raf en Thomas. Wanneer Diepenbeek voor een tweede maal langszij weet te komen, is er nog altijd onze kleurling Romario (Romeo voor de vrienden) om ons met 17-15 wat galanter in korte rust te sturen. Géén Coca-cola- of Cola-Zero-meisjes onder de pauze, want ik krijg het idee van “eigen dansmariekes”  maar niet verkocht aan het Bestuur … Wel een DJ vandaag, met aangepaste feest- en aanvalsmuziek.

Second quarter, en we bouwen stevig verder aan onze voorsprong, ondanks het missen van menige strafworp. Na 5 minuten spel tekenen we al voor 25-17, en het is een flitsende Michael die ons naar een comfortabele 30-20 voert. Score waarop we zullen stagneren, want het is een ontketend Diepenbeek dat een flinke inhaalbeweging inzet via veldscores, vrije worpen en een bom ;  30-27 is andere koek, het begin van een ommekeer ??

Inmiddels hebben we ook  bij Diepenbeek al enkele “nummers” genoteerd, die we in het verder verloop van de wedstrijd nóg zullen ontmoeten :  9 – 13 – 16 , respectief Vanhove, Fanton  en Vranken. Zij zullen in het derde speelschijfje GEMS als evenknie laten noteren tot de gelijkstand 40-40. Doch dan grijpen, zoals verwacht,  onze beide NAVO-bondgenoten in, en ze brengen ons met de hulp van Yuri en Ruben naar wat veiligere 53-43 cijfers.

Diepenbeek wat in de verdrukking, en dan begint het bekende liedje van commentaar op de arbitrage, wat zelfs leidt tot verwijdering van een te grote  criticus van de spelersbanken naar de tribune … Doch de Diepenbeekse spelers trachten het schip te redden, en halveren de achterstand tot 65-60. Zij komen evenwel in tijdsnood en zullen, ondanks het gehesen vlaggenrood,  via fouten – en dus weggegeven strafworpen -  trachten in balbezit te geraken. Van de 4 strafworpsessies weten onze jongens slechts een 3 op 8 te laten optekenen, doch dat volstaat om deze weinig verkwikkende laatste spelfase te kunnen besluiten met mooie 67- 60 cijfers.

Nogmaals een sportief bekampte en mooie overwinning van ons A-TEAM, dat werkelijk een mix is van talenten op diverse domeinen. Goede spelverdelers, grote rebounders, stevige verdedigers, geoefende afstandswerpers, strafworpnemers en pijlsnelle “runners”. Straks wordt deze ploeg nog versterkt met een heroptredende Anthony, die bijna hersteld is van een mega-spierscheur, al erg vroeg in het seizoen opgelopen bij een “vijandelijke” kniestoot. Bovendien vandaag nog 2 afwezigen : de studenten Wout  en Martijn. 

En laat ons eerlijk zijn : de twee toegetreden Amerikanen leggen ons geen windeieren, en zorgen inmiddels wekelijks voor aardig wat korven. Doch ook de voormalige sterkhouders zijn dat gebleven, en ontwikkelen spelfasen die enkel door volgehouden trainen op de planken kunnen worden gebracht. Well  done, boys : inzet alom ! Wij schreven het al : een mooie mix, die zich heeft weten te nestelen op een (gedeelde) 4° plaats in de VBL-Ranking.

Quarters :  17-15   13-12   23-16   14-17

Scores :  Michael 20   Ruben 9   Wim 8    Thomas 4   Niels    Yuri 5   Raf  8   David 2   Romario 11      

Ludo Grouwels.