jan

23

Helchteren B - Heren B: 70-62

Ingezonden door: Gerry Henraat
Voor de 'risico'match van Helchteren A tegen Bree A waren enkele toprefs aangeduid. En die floten uiteraard ook nog een 2de matchke. En zo kwam het dat Ludo Sempels (ref in 1ste nat) en Thomas Deferme (landelijke ref) de wedstrijd van onze Heren B in goede banen leidden. En dat hebben we geweten!

Niet dat ze slecht floten, uiteraard, maar wel met een natuurlijke autoriteit en bv het aantal gefloten loopfouten in deze wedstrijd was enorm.

Bij de thuisploeg manifesteerde zich meteen ene Jordy Houben met enkele mooie shots. En ondanks het feit dat Yannick Nelissen na de match van de lokale A-ploeg toch al wat drank had genuttigd, vond hij ook bij de B-ploeg meteen terug vlot de ring. 18-12 na 10'. Ook in het tweede kwart blleef de lokale artillerie van jetje geven en aan onze kant zorgden Marnik en Kenny voor wat tegengas. Rusten bij 42-32.

We zagen de bui al hangen, ook al omdat er niet echt goed werd gespeeld. Maar zie, na rust begonnen de onzen in overdrive en Jonas kon 3x op rij een bom droppen. Hij bracht de match terug in evenwicht, want de thuisploeg was gewoon nergens in dat 3de kwart. 49-50 na 30'. Johnny speelde een box-and-one op de lokale schutter, maar Houben was ongenaakbaar. In het laatste kwart gooide hij zijn 4de, 5de en 6de bom (hij zou in totaal 32 punten maken) en bij ons kon enkel Raf nog wat tegenwicht geven. Ook al hielp het zeker niet dat we maar 10 op 25 vrijwopren verzilverden, was het toch een verdiende zege voor de thuisploeg met 70-62.

Het moet gezegd: bij Zonhoven ontbraken met Jeremiah, Senne, Toon, Geert, Ruben, Robin en Cedric teveel spelers. Hopelijjk zijn er daarvan enkelen terug op appèl volgende zaterdag in Kajoba, want de Heren A spelen quasi gelijktijdig!

Sander P, Jonas 15, Sander M 7, Kenny 8, Raf 11, Thomas, Marnik 18, Marnic 3

Driepunters: 6 voor, 11 tegen