jan

16

Heren A - Sint-Truiden B: 101-53

Ingezonden door: Gerry Henraat

Een weekend met sneeuw en ijs, waarbij er indoor-basketbalwedstrijden werden afgelast, doch de voetballertjes wél aan de slag moesten op de bevroren velden.  Voor onze Senioren A was het wachten op de VBL-mededeling van zaterdag 14/01 om 17u15 ; geen nieuws, goed nieuws, dus de Truienaars kwamen met mondjesmaat naar onze Evenementenhal afgezakt : 7 spelers en 6 supporters. Blauwblauw dus duidelijk in de meerderheid, zowel op als naast het parket.

Bovendien was er de première van onze tweede Amerikaan, Romario Williams, een kazerne-genoot van Michael : welcome to our club, mister ! Niet alleen de opworp kwam in Zonhovense handen terecht, ook de eerste 3 scores werden links op de feuille genoteerd : Yuri, die we bij deze nogmaals condoleren bij het overlijden van zijn vader (62), opende het spervuur, Wim lukte een strafworp en Ruben legde aan van achter de 3-puntenboog. 6-0, die we even later fraai opkrikten naar 11-3. Michael en een trefzekere Wim dikten nog wat aan tot 15-9, en het waren 2 bommen die de quarterstand vastlegden : eentje van Ruben, beantwoord door vijandelijk vuur van Nanouck Tits. 18-12  na 10 minuten overtuigende basketball.

Het overwicht van ons A-team zou in het 2° quarter alleen maar toenemen :  wie op het veld stond, timmerde er op los, en we noteerden Thomas, Romario en David (bom)als nieuwe goalgetters. Yuri scoorde vanop elke afstand, Romario en Michael vloerden swingend en pijlsnel de verdediging en Raf bleef vechten voor elke bal. We mochten derhalve in pauze met puike 42-24 cijfers.

Zelfde beeld in de derde speelschijf, waarin de Kanaries nog slechts 4 maal tot scoren kwamen, o.m. met 2 bommen. Onze snelheid werd hen fataal, en de runs van Michael, vaak na een steal, betekenden de zoveelste afstraffing. Het onevenwicht werd nog uitvergroot door de 3 bommen van David, Ruben en (alweer) Yuri, zodat we aan de vooravond van de finale leidden met 69-35. In de tribunes weerklonk de roep voor een century …

Wim alleen al zou in het slotkwart 13 punten laten optekenen, Yuri verblijdde het thuispubliek met een dubbele bom op rij, Raf wist bucket-treffers en vrije worpen te versieren, en het was nieuwkomer Romario die in extremis de winstcijfers kon vastleggen net boven de lat van het honderdtal : 101-53.

Een erg mooie overwinning, doch niet vragend om een vreugdedans.  Dit St-Truiden, numeriek sterk in de minderheid en vandaag voorzeker niet in beste doen, was gesneden koek voor een goed draaiende thuisploeg, die alleszins een eind trefzekerder was (o.m. 12 bommen). Naast de vertrouwde scherpschutters als een Ruben en Yuri, konden we  vandaag eveneens rekenen op onze “Amerikanen”, die beiden een flinke partij neerzetten, en Wim die met zijn rijzige gestalte niet alleen een aantal rebounds weggriste, doch vanop elke afstand de ring wist te vinden, bom incluis. Thomas en de licht gekwetste Raf waren reeds aan hun tweede partij van de middag bezig, en ook Niels wist zijn invalbeurten te gelde te maken.

Doch ook bij KSTBB enkele spelers die een vermelding verdienden : Audoor (5), Roosen (11), Bormans (15) …

Coach Geert had een comfortabel dagje : een century ligt niet elke week voor het rapen, een bijna-vijftiger evenmin !

 

Quarters : 18-12   24-12   27-11   32-18

Scores :  Michael 16,   Ruben 18,   Wim 19,  Thomas 4,    Niels 2,   Yuri  18,    Raf 9,    David 6,    Romario 9. 

Ludo Grouwels.