jan

9

Houthalen D - Heren B: 118 - 45

Ingezonden door: Gerry Henraat
Het is volop examentijd en dat was eraan te zien bij het jeugdige Houthalen. Coach Jef Patteet had slechts 6 man van achter de studieboeken kunnen halen. De heenmatch was erg close geëindigd (57-64), de leiders waren er dus niet gerust in.

De 10 Zonhovenaars waren echter 'niet in hun dagje'! Kenny beantwoordde de eerste thuistreffer met een bom en met die 2-3 was meteen het enige moment bereikt waarop Zonhoven even voor lag. Dan begonnen de 6 talenten die bij Houthalen aan de slag zijn (waaronder ook Zonhovenaar Benjamin Cuyvers) aan een demonstratie: snelheid, duelkracht en een precisie bij de afwerking waar die van ons enkel bewonderend naar konden kijken. 33-13 na 10'.

Het tweede kwart verliep wat evenwichtiger. Maar nooit konden die van ons de indruk wekken te kunnen terugkeren. Bij de rust (52-23) sloeg voorzitter Johan de nagel op de kop: 'ik denk niet dat dit nog goedkomt', was zijn deskundig commentaar. We weten niet of hij daar stiekem niet en beetje blij om was. Hij had de ploeg immers een ton beloofd bij winst.

Na rust duwde de thuisploeg het gaspedaal opnieuw helemaal in. Het shotpercentage bleef erg hoog. Met daarbij in totaal ook 13 driepunters. Coach Johnny had het zich anders voorgesteld en kreeg het even aan de stok met één van de refs. Het leverde hem een technische fout op. Een traktatie voor de ploeg was zijn afgesproken 'straf'. Marnik negocieerde ondertussen vanop het veld met Johan dat er toch nog een traktatie volgde indien ze 45 punten konden scoren. Prompt lukte het enkele minuten iets beter in afwerking (ook Senne liet zich daarbij gelden) en aan het eind stonden die 45 punten effectief op het bord. Aan de andere kant ook wel een erg zware 118! De toekomstige kampioen speelde - ook al waren ze maar met 6 - in kampioenenstijl, tegen een Zonhoven in een complete off-day.

Jeremiah 2, Senne 3, Ruben 3, Jonas, Sander M 2, Kenny 7, Raf 12, Thomas 6, Marnik 4, Cedric 6