dec

12

Heren A - Hasselt C: 67 - 72

Ingezonden door: Gerry Henraat
Van de Oktoberhallen in Wieze naar de Evenementenhal in Zonhoven : 7.000 siervogels ingeruild voor een handvol ”local birds”. Werden het hier vanavond opnieuw Edelzangers en Hoogvliegers, of eerder (grijze) Muisparkieten ? De Dames B slaagden er alleszins in een verloren gewaande situatie te keren, maar zouden de Heren A deze stunt kunnen herhalen tegen buurman Hasselt BT ?

Met nog steeds aardig wat volk in de ziekenboeg, traden onze jongens aan tegen de 10-koppige Hasseltse delegatie, wat van meet af aan resulteerde in een erg evenwichtige partij : met verrassingsbombardementen wisten Wout en Ruben ons langszij te houden, en de hulp van Mike en Raf volstonden om het quarter met 17-15 cijfers af te sluiten.

Rust roest, zou blijken, want de blackboys kwamen vuriger van de banken en na 5 minuten spel klommen ze met een dubbel afstandsschot naar de leiding : 22-27. Raf en Mike trachtten te saneren, met respectief verzilverde strafworpen en de  inmiddels bekende “speedy runs” van onze Amerikaanse strijdmakker.  Met de waarde van één enkel bommetje verschil , 33-36, mochten we dan ook naar de cafetaria. Eén bommetje verschil : vandaag zouden  meerdere pogingen  de ring niet beroeren, en … evenmin de netten.

Dan maar op onze 30-plussers gemikt : David en Yuri moesten bij het inmiddels tot een  0-7 uitgegroeide kloofje wat “dichtwerk” verrichten, en –laat ons eerlijk wezen – dank zij een 1 op 5 bij de vijandelijke strafworpen naderden  we tot een 42-46 score. Niels, Ruben en Mike brachten ons schouder-aan-schouder, doch een late bom dwong ons andermaal  tot achtervolgen : met 48-51 de finale in …

De moed duidelijk hervonden, en met gerechte rug meteen het gaspedaal ingeduwd : via een worpje van Wim, strafworpen van  Mike, 2 treffers van Yuri en een deugddoende bom van Wout, klommen we na 5 minuten spel naar een 59-55 stand : “Victory is ours ?”  Wie vertrouwd is met dit balspelletje, weet dat de Amerikanen niet voor niets het begrip “money time” hebben bedacht : de beker wordt pas in de laatste 2 minuten verdiend, en zelfs een 10-puntenkloof biedt geen garantie op de zegepalm of lauwerkrans.

Zelfs een nieuwe bom van Wout, een veldscore van Ruben en een uitzonderlijke 3-punter van Wim konden niet beletten dat een ontketend BT zijn eindrush inzette, en voornamelijk met afgedwongen strafworpen ons de das omdeed: thans een 5 op 6 en … game over, 67-72 ! Geen echte verliespartij, maar wel een verloren partij.

Het werd vandaag alleszins een zwaar bekampt game, getuige hiervan de halve Zonhovense ploeg die op de bank belandde na 5 persoonlijke fouten. Daarnaast ging ook al snel het tafelvlagje de hoogte in op basis van de ploeg-fouten, wat ons een veelvoud aan extra strafworpen kostte. 

Veel jolijt op de banken bij de talrijk meegereisde Hasseltse supporters, en een evenredige portie ontgoocheling bij de ”autochtone bevolking”; een Penningmeester vindt dan enkel nog troost in een wat ruimere “recette”.

Quarters :  17-15    16-21    15-15   19-21.

Scores :  Mike 14, Senne, Ruben 21, Wim 7,  Wout 9, Yuri 8, Raf 4, Niels 2, David 2     

Ludo Grouwels.