dec

5

Beringen C - Heren A: 72 - 89

Ingezonden door: Gerry Henraat
Acht Zonhovenaren (zonder David, Anthony en Thomas) mogen het op zaterdagavond opnemen in Beringen tegen 7 Miners. De Miners starten het sterkst, openen de score met een 3-punter en lopen zelfs verder uit tot 10-6.

Daarna werd onze defense een beetje strakker waardoor de Miners moeilijker tot scoren kwamen. Aanvallend loopt het nu wel beter met scores van Wim, Ruben, Mike en 2 bommen van Wout. Ook de ingekomen Yuri helpt mee om de score aan te dikken waarbij we het eerste kwart afsluiten met een 16-24 score.

Het tweede kwart verloopt aanvallend opnieuw goed met 3 bommen op rij van Niels, Mike en alweer Wout (hij kent de ringen als ex-Miner natuurlijk nog heel goed). Wanneer Raf nog 2 korven aan het wedstrijdblad toevoegt, mogen we gaan rusten met een 29-47 ruststand.

We starten het derde kwart aanvallend opnieuw sterk, doch verdedigend loopt het niet goed: veel onnodige fouten waarbij het rode vlagje al na 4 minuten rechtgezet dient te worden, Mike en Raf met 4 fouten naar de bank, verschillende spelers met 3 kruisjes achter hun naam en niet bij machte zijn om ex-Zonhovenaar Laurens Jans (25p) foutloos af te stoppen. De Miners knabbelen gestaag aan de achterstand doch alweer een bom van Niels gevolgd door 2 veldkorven van Ruben brengen wat rust in de ploeg. We kunnen het kwart zelfs nog winnend afsluiten: 50-69.

In het vierde kwart wordt de concentratie en focus een beetje minder doch gejuich stijgt op vanop de bank wanneer Martijn 2 bommen keurig doorheen het netje mikt (eentje zelfs via het bord - dat wordt trakteren Niels...). Ook de Miners juichen nog een keer massaal wanneer Esch (17p) in de laatste seconden van de wedstrijd met een half-court shot een eindscore van 72-89 laat optekenen.

SCORES: Mike 17, Ruben 19, Wim 10, Wout 17, Niels 8, Yuri 8, Raf 4, Martijn 6

Verslag: coach Geert