nov

21

Heren A - Optima B : 57 - 52

Ingezonden door: Gerry Henraat

Het kan niet anders of uw erg tevreden dienaar moet nog naar chocoladewafels hebben geroken, toen hij aan de kassa neerzeeg om alsnog wat Inkom te sprokkelen voor The Blue Devils + de vele andere clubgenoten. Hopelijk waren onze A-sporters even enthousiast, en konden de “Optimisten” maar beter uitkijken naar een spannend partijtje basketbal, waarbij geen cadeautjes (wafels ?) zouden worden weggegeven.  Of toch ?

Met 2 bommen gaven de Tessenderlo-jongens al snel hun visitekaartje af, zodat Blauwwit even later ontwaakte met 4-10 cijfers voor de boeg. Doch bombarderen kunnen onze Blue Devils evenzeer, en kort na elkaar vuurden Ruben en Yuri hun langste pijlen af en herstelden daarmee tot 14-13. Niet te vergeten : inmiddels was  Raf al 3 maal langs de kassa gepasseerd en deed ook Wim zijn stuiver in het zakje.

Een stevige partij basketbal : daarop zouden we vanavond getrakteerd worden, want de ploegen zaten elkaar dusdanig kort op de huid, dat ze haast niet langer tot scoren kwamen. Enkel Mike (Michael Clarke) kon voor Zonhoven nog snel wat aandikken, want hij diende even later onder de douche om vervolgens in zijn legerplunje  ons landje te helpen verdedigen. Thanks, mister ! Ook de bezoekers moesten het hebben van één afstandsschot en een triootje strafworpen na een verijdelde driepunter. In de tweede quarter-helft hervatte het leven zijn normale gang, en werden Wout en Raf “bepalend“: naar 31-24 voerden ze ons in een cocktail van straf-, veld- en afstandsworpen, met Mike en Yuri als strijdgenoten. 

Toegegeven : de score verwees voor beide partijen niet dadelijk naar erg “doel-treffend” en lucratief spel, maar de inzet was er niet minder om en de snelheid bleef ongemeen hoog. Spelverdeler Ruben, die op de 100 m zelfs mijn vader zaliger het vuur aan de schenen kon leggen ( 11,2 sec,  n.v.d.r.), bracht de bal in no time in het vijandelijk kamp, zodat het hossen werd om tijdig een defense te orkestreren. En toch waren het de Optima-boys die het meest scoorden, en na 2 bommen zelfs de leiding overnamen : 37-39 …. Doch met wat welgericht vuurwerk konden Martijn, Ruben en Yuri het tij weer keren en ons in pole position brengen bij het ingaan van “de laatste bocht” : 43-41.

Kriebels in de maag, want ook al voorspelden ze pas voor ‘s anderendaags een duchtige herfststorm, de permanente minimale voorsprong beloofde niet veel goeds tegen money time. Ruben en Yuri bouwden wel een kloofje van 5 punten uit na 5 minuten labeur, doch 3 minuten later stond het alweer 52-52. Na één verzilverde strafworp van Ruben, was het onze 36-jarige, erg  ervaren, Yuri die met een bom de Tessenderlo-droom in flarden schoot : 56-52

Time was money, voor de Optima-guys, en als enige tactiek restte er nog het foutief afstoppen van Ruben, om na diens strafworpen balbezit te verwerven en “nog iets te forceren”. Neen dus : met 57-52 cijfers werd het plaatsbehoud  verzekerd in de ranking, en dat is wat vandaag telde !  “It comes to the marbles !”, moet coach Geert gedacht hebben : het ging om de knikkers, niet om een of ander schoonheidsprijsje.   

En zo klommen “onze jongens” weer uit een ondiep dal. Terug  aanknopen  met het winnaarsverhaal, heet dat, en dit op een gedeelde  4° plaats met de buurgemeenten Genk en Diepenbeek. Volgend weekend gunt de kalender hen een korte adempauze, om daarna de mijnjongens uit Beringen te gaan bekampen. Allen daarheen op 3/12 !

Quarters : 14-13   17-11   12-17   14-11

Scores : Michael 5, Ruben 11, Wim 2, Niels, Wout 5, Yuri 20, Raf 13, Martijn 1  

 

Ludo Grouwels.