nov

15

Heusden A - Heren A: 74-49

Ingezonden door: Gerry Henraat

“Deelnemen is belangrijker dan winnen !” Aan deze Olympische gedachte moesten we ons zaterdagavond andermaal  optrekken toen ons 7-koppig twaalftal van leer diende te trekken tegen een 10-koppig ING-team. Kwetsurenleed, nachtpost, zelfs Navo-verplichtingen, alles kon dienen om “gerechtvaardigd” afwezig te blijven, en de weinigen die nog present tekenden, moesten dan maar volle 40 minuten lang de klus zien te klaren. Niet dus.

Een geoefend oog had al meteen in de gaten dat de Heusdense blackboys, zelfs na het reverseren van hun shirts wegens te sterk gelijkend op die van ”de vijand”, hun pels vandaag duur zouden verkopen. Met 2 strafworpen en enkele doorbraken worstelden ze zich op voorsprong : 6-0, met als grote gangmaker kapitein Pieter Vaes (9). Het Zonhovens antwoord bleef niet uit, en o.m. met 2 bommen van Wout en eentje van Yuri, wisten ze de schade te beperken tot (heel  even) 2 puntjes, waarna de thuisploeg nog snel aandikte tot 21-15. Geen man overboord ?

Een erg evenwichtig spelbeeld bij de start van de tweede spelschijf : Raf wist met regelmaat te korven, Niels en Yuri gingen bombarderen, en Ruben (de hele match strak op de huid gezeten door Pieter Vaes) kon slechts af en toe prikken en werd dan foutief gestopt in zijn opmars naar de ring, goed voor wat  verzilverde strafworpen. Met  26-25 cijfers rond het quarter-helft werden we weer vervuld van enige hoop, doch met 4 bommen besliste ene Molenberghs (4) daar anders over : zijn laatste driepunter stuurde  Blauwwit met 44-29 cijfers naar de catacomben.

Even een déjà-vu na mijn passage op vrijdagavond bij Limburg United : afstandsschoten die niet langer de ring doorboren, een verdediging die hoegenaamd geen “insides” toelaat, en dus een eindeloos balletje-rondspelen tot er verlies en tegenscores uit resulteren. Noteer toch ook maar een handvol zeer degelijke spelers bij de tegenstander, want het zijn wisselende nummers die met herhaling de scoresheet sieren. De tweede quarter-helft worden we zonder meer weggeblazen, met een beenharde 65-39  tot gevolg.

Het is dan ook niet lang aftellen naar de 30-punten kloof, en  de concentratie raakt wat zoek. Toch weten nog 5 van onze 7 spelers te scoren, veelal met een dubbele strafworp, waarmee in deze laatste spelronde wat meer evenwicht komt. Na een 9-10 beurt  is het Niels die de eindcijfers vastlegt op 74-49. De bal wordt door the winning team op seconde 2.400 sportief aan de scheidsrechter overhandigd : game over !

Een goed verslaggever moet “infiltreren in het milieu” : aan de koffie-en-plat-water-tafel  bij de spelersliefjes en dito moeders, kwamen de tongen al snel los. Vroeger deze week, op het Zonhovens Hololool (aan uw dienaar duidelijk niet besteed),  waren  “de moves en de intensiteit” kennelijk van een ander kaliber. Zelfs een lichte vorm van Alzheimer kon vandaag worden genoteerd :  ongeloof over de omgezette hoeveelheden, twijfel over de genuttigde spijzen, over ” wie  waar weer” overeind werd geholpen  en wie uiteindelijk wie naar huis had gebracht .

2° Provinciale : je mag er geen professionalisme verwachten, en al blij zijn met een gezonde teamspirit !

Quarters :  21-15     23-14    21-10    9-10

Scores :      Ruben 8,   Thomas  4,  Niels 5,   Wout 6,  Yuri 9,   Raf 11    David 6

Ludo Grouwels