okt

31

Stevoort C - Heren A: 65 - 46

Ingezonden door: Gerry Henraat

“Rien ne va plus !”. Dat zinnetje hoor je met regelmaat in een of ander Monegaskisch casinozaaltje, doch vandaag was het eveneens van toepassing op het 10-tal dat Blauwwit tussen de lijnen bracht tegen het C- 12-tal van Stevoort. Wég dat zwierige, wég die bommen, wég die precisie, wég dat overtuigende vlotte samenspel … En laat nu Stevoort zelf niet eens in hun beste dag geweest zijn :  met 8 treffers op 27 strafworpen speel je evenmin de pannen van het dak, en hun 3 bommen in 40 minuten spel richtten nauwelijks blikschade aan. 

Blauwwit startte de wedstrijd nochtans niet zo slecht : na 2 gemiste worpen en 4 gemiste strafworpen van hun Stevoortse collega’s (!), mochten ze zelfs de score openen, en slaagden ze erin het volle eerste quarter de leiding te bewaren. Met 13 – 16 cijfers trokken ze wel aan het langste touweind, doch meteen kregen we in de smiezen dat Raf en Michael vandaag niet feilloos waren bij de strafworpen, en dat Wout en Ruben geen precisie vonden in hun afstandsschot.

Van kwaad naar erger in de tweede speltijd, want de in het groen uitgedoste Stevoort-boys kwamen in hun spel. Na 5 minuten intensiviteit namen ze de leiding over met 24-21 cijfers, en de daaropvolgende quarter-helft diepten ze verder uit tot 29-24. Slechts magere 8 puntjes moesten er voor Blauwwit worden opgetekend door de zorgzame scorekeeper Jo, en dat beloofde niet veel goeds voor na de bananenpauze.

Michael Clarke was vandaag in vrij goede doen, en Raf vocht met succes menig rondje uit om het balbezit, doch zij konden in het derde quarter maar 7 punten toevoegen aan de Running score, terwijl een op dreef gekomen Stevoort met regelmaat korfde, vaak ook na balverlies van de onzen. In de tweede 5 minuten kregen ze zowat vrij spel, en konden ze, na een 23-7 beurt, met veilige 52-31 uit de arena treden.

Gelegenheid voor de thuisploeg dus om vers bloed in de aderen te pompen : enkele jeugdige spelers kregen wat spelminuten om “wedstrijdritme op te doen”, zoals dat heet. Voor the Blue Devils een unieke kans om, met o.m. 3 bommen, de 24-puntenklloof wat te verkleinen, doch ook dit genoegen was van korte duur : met enkele mooie scores herstelde Stevoort snel de geleden schade, om met 65-46 cijfers deze (ook voor hén matige) wedstrijd  te beslechten.

Een anticlimax, na het score-festijn van vorige week : met beide voetjes weer op de grond, en straks ook nog een plaatsje verlies in de ranking, wanneer de Cosmo-jongens Gems te grazen nemen of vice versa ?“To be in good shape” of “Sharpness” lees je als beste vertaling voor “in vorm zijn” : je kan het niet af-dwingen, hebben we vandaag andermaal geleerd, en daar nam het groeiend aantal supporters dan ook sportief vrede mee, zelfs een fiere spelers-oma van 84 ! Dat de Senioren Dames B even later op een nauwelijks reglementair kinderpleintje (1/3 sporthal) aan de slag moesten, was al zeker zo pijnlijk …  

Scores :   Michael 16, Ruben 2, Wim, Thomas, Niels, Wout 3, Yuri 7, Raf 11, Martijn 4, David  3  

Quarters :  13-16   16-8   23-7   13-15

 

Ludo Grouwels.