okt

3

BC Gems Diepenbeek A - Basket Zonhoven A: 54-61

Ingezonden door: Erik Jacobs

“Ook deze klus zullen onze jongens wel klaren”, besloten we ons vorig wedstrijdverslag na een welverdiende zege, doch bij een blik op het klassement zat Diepenbeek wel een schijfje hoger in de ranking. Met  11 Blue-boys op de feuille ging een mens toch weer geloven in eigen kunnen, en zou Rood-Zwart vandaag  evengoed voor de bijl kunnen gaan. Dat ze scherp en geconcentreerd te velde trokken, sprak zondermeer uit hun lichaamstaal : “Yes, we can !” 

Het is Diepenbeek dat de opgooi wint, en zowel hún eerste aanval als de onze leveren geen punten op. Even later is het wel prijs, doch deze tegenscore wordt meteen gerevancheerd door een bom van Ruben, en wanneer de Gems-jongens menen wat voorsprong te hebben opgebouwd, lopen ze op een tweede bom van Ruben : 11-8. Wanneer het eerste quarter voluit in de Diepenbeekse trofeeënkast dreigt te belanden, is het Michael die ze in extremis vergast op een 3-punter , zodat we met nog slechts 1 veldscore verschil in rust mogen : 17-15, geen vuiltje aan de lucht.

Onze blauwtjes beginnen beresterk aan het tweede quarter : Raf, Wout en Anthony geven in een beurtrol hun visitekaartje af, en wanneer Beckers(15) voor aardig wat weerwerk begint te zorgen, is het David die de bazooka hanteert : 22-33, een mooie kloof, die evenwel nog wordt afgezwakt tot 27-35. Time for bananas !

Ook in de derde spelronde houden onze jongens het hoofd boven water : het zijn Wim en Raf die blijven aandikken
(de score tenminste), en tegen minuut 25 brengen ze ons naar een mooie 32-42. Zij worden in hun ijver opgevolgd door Anthony en Ruben, die de vlot scorende Vanhove (9), Vranken (16) en Beckers (15) moeten doen vergeten. Terloops : de sfeer wordt grimmiger, het protest op de arbitrage neemt toe, de Diepenbeekse supportersbank roert zich sterk en coach Dupont loopt tegen een Technische aan wegens aangehouden protest.
Ook dat is basketbal : mijn kind, schoon kind … De sportiviteit is soms ver zoek.
De voornamelijk vrouwelijke Zonhovense supportersbank grijpt de gelegenheid aan om de aanmoedigingen nog wat op te drijven, ook wanneer een afstandsschot vanop zeker 7,5 m maar als een 2-punter wordt gehonoreerd: 41-51.

The Blue-boys nog steeds flink aan de leiding dus, maar geen sport is zo verraderlijk als basketbal met zijn punten-regen. Je houdt je hart vast wanneer het 4° quarter wordt ingezet, en inderdaad, na 5 minuten spel is het nog maar 47-53. Yuri en Anthony behouden hun cool, en herstellen de kloof van 10 punten, doch dan worden Gérimont (7), Vanhove(9) en Beckers (15) weer de kwelgeesten : 54-58 … Met nog een 2-tal minuten op de klok en de beide rode vlaggetjes in de houder, wordt het een tactisch steekspel. De beide coaches roepen hun spelers naar de bank, en er vinden tal van wissels plaats. Een vandaag zeer ijverige Ruben mag nog maar eens naar de strafworplijn, en na 1 verzilverde penalty is het Anthony die ons veilig op het droge brengt : 54 -61 !!
Anthony en Ruben : ze liepen vandaag bijna tegen een bekeuring aan voor overdreven snelheid !

Ongenoegen in de Diepenbeekse rangen, doch een eerlijk observator had moeten zien dat vanaf minuut 11 Zonhoven onbetwist het voortouw nam in deze partij, een weliswaar elastieken kloof van 7 tot 11 punten uitbouwde, en ook met een 13-10 finale nog steeds het hoofd boven water wist te houden. Een 0-7 uitwinst, daar wilden ze op voorhand wel voor tekenen, en daarmee schuiven “onze jongens” ongetwijfeld enkele plaatsen op in de ranking.
Vanaf vandaag The Blue Devils ?

Quarters : 17-15 10-20 14-16 13- 10.
Scores : Michael 7 Anthony 14 Ruben 15 Wim 5 Thomas 0 Wout 7 Yuri 4 Raf 6 Martijn 0 David 3

Verslag: Ludo Grouwels