sep

27

KSTBB Sint-Truiden C - Basket Zonhoven A 72-85

Ingezonden door: Erik Jacobs

Niet dat de Koninklijke C-Ploeg uit de Trudostad  zoveel beter uit de startblokken was geschoten ! Hun 3 partijen leverden hen evenzeer slechts 1 maal winst op, doch het doelsaldo, 236 versus 195, stak wel wat af tegen dat erg evenwichtige van  onze Blue-boys, 190-190. Een snelle rekenaar had al begrepen dat ze per wedstrijd gemiddeld 15 punten meer op de scoresheet laten optekenen.  5  Bombs more weekly  ?

Slechts 7 Truienaars warmen zich op wanneer we toekomen aan de vertrouwde sportterreinen van Nieuw St-Truiden, later omgedoopt tot Tuinwijk nadat uw dienaar er op 12 studs het Blauw-geel van STVV verdedigde: 1966 … Ook bij het Zonhovens A-Team de nodige rotaties : vandaag mét Michael, Wout en David, doch zonder Yuri, Niels en Toon. Toch nog 8 namen op het wedstrijdblad, en de kamp kan van start.
Raf, Anthony en Wim leggen er meteen de pees op, en na 3 minuten spel leiden we al met wat ongemakkelijke 2-14 cijfers : neen , dit stemt wellicht niet overeen met de echte “verhoudingen”, en St-Truiden stuurt wat bij met een ontketende nr 6, Mousseau, die in de tweede quarter-helft 9 punten laat optekenen. 19-23 na een bijzonder snelle speeltijd, waarin de referee niet 1 maal met de hand moest strijken om de 8-secondenregel te toetsen.
“Snelle transitie”, heet zulks, en reken maar dat speedy Michael er ook voor iets tussen zit. Spijtig van zijn “travels”.

Die spelsnelheid blijft ook in het tweede quarter gehandhaafd, en wanneer er geen gelegenheid is tot directe penetratie, wordt de bal snel rondgespeeld, totdat een afstandsschot redding brengt. Wij herstellen dan ook snel onze vroegere voorsprong : naar 28-41 gaat het tegen minuut 15 ! Daarna zijn het Audoor (9) en Surinx (5) die “de
Koninklijke” van een ondergang redden, doch Anthony, Ruben, David (bom) en Wim vinden met evenveel gemak de korf, zodat we met 40-53 naar de cafetaria mogen.

Het dient gezegd : naast de bijsturingen van de deels herstelde coach Geert, zijn het toch voornamelijk de supporterende spelersliefjes - met Bianca als aanvoerster - die de heren naar de overwinning joelen. De Truidense bank kijkt wat versuft toe wanneer ook tijdens het derde quarter het Zonhovense blauw de evenknie blijft en na 7 minuten 51- 68 laat optekenen. Bormans (15) heeft inmiddels wel al wat terreur gezaaid met enkele bommen, doch alle Zonhovense actoren, inclusief de her-optredende Wout, doorboren beurtelings de hoepel, en dat levert een riante 57-72 op aan de vooravond van de finale.

Het slotquarter, en wat gevreesd werd, geschiedt : het Zonhovens geschut treft niet langer doel, en de gele kanaries zien kans wat bij te benen : van 57-72 gaat het in 6 minuten naar 68-73 ! Doch St-Truiden rijdt zich vast in de fouten-last, er volgen “Onsportieve” en “Technische”, Audoor en Roosen moeten door foutenlast van het veld, de Ploegafgevaardigde wordt gevorderd door de vrouwelijke scheidsrechter, en moet spelers en het Trudo-publiek gaan vermanen voor de beschamende commentaren. Ook sportief verliezen is een kunst, en deze wordt kennelijk niet beoefend in deze stad …
Het is Wim die na geslaagde acties van Michael, Ruben en Anthony, de eindcijfers mag vastleggen op 72-85.

Een verdiende overwinning, dat alleszins, na de hele wedstrijd lang te hebben geleid en 3 van 4 quarters achter hun naam te hebben geschreven. Doch het was geen sinecure om Mousseau, Audoor en Bormans aan de ketting te leggen en het scoren te beletten. Snelheid was vandaag de grote troef, en met de aanvankelijke trefzekerheid werd voldoende voorsprong gecreëerd om ook de erg zware finale te overleven en het doembeeld van de pletrol uit de wielrennerij te vermijden : het peloton dat de verdienstelijke vluchter nog grijpt in de laatste hectometers .. .
Volgende week mogen ze zich meten met GEMS Diepenbeek : een klusje dat ze ook wel klaren !

Quarters : 19 - 23 21 - 30 17 - 19 15 - 13 .
Scores : Michael 27 Anthony 20 Ruben 5 Wim 11 Thomas 0 Wout 6 Raf 11 David 5