sep

19

Pelt A - Heren A: 62 - 58

Ingezonden door: Gerry Henraat
Campus De Wingerd was “the place to be” voor onze  Heren A, en voor menige bezoeker voldoende verscholen in een zijstraatje om naar de ingang te moeten zoeken. Weinig volk in de cafetaria, doch ook bij de opwarming : slechts  7 Zonhovenaars kunnen op de feuille, terwijl de Peltse Ploegafgevaardigde er 11 in kaart brengt  op … een tweede wedstrijdblad. Misverstandje.  Speler Niels (Van Elsacker) ruilt bovendien zijn truitje en de rol van scorekeeper in voor de 24-secondenklok, waarna  het Molten-leder de lucht in kan …

Drie vijandelijke bommen later kijken we tegen een 13-3 stand aan, en dus hoog tijd voor coach Johnny om zijn troepen tot de orde te roepen; het blijft evenwel moeilijk spelen tegen deze fysiek sterkere ploeg : lengte, gewicht  en aanvankelijk ook trefzekerheid.  Een eerste rust kan worden genoten bij 17-11 cijfers.

In het tweede quarter zullen we o.a. kennis (moeten) maken met nr 9, Duane Geerlings, doch ook Anthony (2 bommen), Thomas, Yuri en Raf geven thuis : “they bite back”, zoals dat heet, en na een 17-23 spelletje kunnen we met een gelijkstand om een kop koffie : 34-34. Het vertrouwen in een goede afloop is hersteld.

De Peltenaars worden beduidend slordiger in de afwerking, de verdediging wordt zo mogelijk nog solieder aan beide zijden, en de scoormachine gaat  wat haperen. Strafworpen zullen het verschil moeten maken, en het is Pelt dat even aan het langste touw trekt : 46-44. De 12-10 quarterscore verraadt een beetje de impasse.

Alles kan dus nog in het laatste kwart, en het is in eerste instantie Raf die zich roert onder het net : óf zijn rebounds gaan binnen, óf hij verzilvert de toegewezen strafworpen  : 52-49 na 5 minuten hard labeur. Ook Ruben laat zich niet onbetuigd, en na meerdere scores van  Peltenaar Jan Deckers (12), herstelt hij met een bom tot 60-58, en dit op nauwelijks 2 minuten voor de eindsirene. Doch het laatste woord is aan Yano Hendriks (6), die bij de afgedwongen vrije worpen de bal door de hoepel keilt, en de referee zal laten tekenen voor een 62–58 eindstand.

Een laatste time-out, op 1,6 seconden van de buzzer, kan het tij helaas niet meer keren. Jawel, het spel diende nog hervat , en  bij een fout op de bommenwerper kon de ”penalty”  verlengingen opleveren, op voorwaarde dat shot + strafworp het net passeerden. Het overhaastig afstandsschot na de zij-inworp ging echter volkomen de mist in.

Andermaal een nederlaag met een verwaarloosbare puntenkloof. De snelle en gemakkelijk penetrerende Michael Clarke, die vandaag weerhouden was, had voorzeker het verschil kunnen maken, net als enkele afstandsworpen, die zowat driekwart ring aandeden alvorens te besluiten tot de exit. Een vleugje meeval hierbij, en we hadden ons de evenknie kunnen tonen.

Bovendien is 7 spelers toch wel (onder ?) het absolute minimum om een 11-koppige bank het hoofd te bieden. Ook tijdens de  oefenwedstrijd Limburg United – Göttingen te Bree, die uw dienaar enige uren voordien bijwoonde, zorgde “vers bloed” vaak meteen voor enkele treffers.

Next time better, boys !  Aanstaande zondag dus, een uitje naar mijn geboortestad Sint-Truiden !

Quarters : 17-11  17-23   12-10   16-14

Scores : Anthony  16   Ruben  8   Wim 2    Thomas  5    Yuri  6    Raf 21   Martijn  

Ludo Grouwels