sep

19

Heren B - Houthalen D: 57 - 64

Ingezonden door: Gerry Henraat
Onder leiding van coach Jef Patteet zakte een zeer jonge garde Houthalenaars af naar Zonhoven. Allemaal landelijke juniores en kadetten (net niet goed genoeg om bij de landelijke en nationale seniores mee te doen!). Dat beloofde!

Met Jonas (gekwetst) mee aan de knoppen en Geert (ook gekwetst) als ploegafgevaardigde, begon coach Johnny toch nog met 10 valide spelers aan de match. Daarbij ook Kenny, terug van wel héél lang weggeweest!

De match begon gelijkopgaand, Thomas kon zich enkele keren doorzetten, maar werd ook enkele keren teveel afgefloten. Vanderheyden (ex-Lummen) toonde zijn shotvermogen. 12-13 na 10'

Ook in het tweede kwart werd in overdrive gespeeld, met focus op defensen (het 24" signaal ging enkele keren af na goed verdedigend werk van onze mannen). Maar aanvallend lieten we veel te veel easy baskets liggen. Na 7 minuten hadden de bezoekers 'al' 3 puntjes verzameld. Maar dan volgde er een periode van nonchalance bij Zonhoven. Benjamin Cuyvers kon nog enkele keren afwerken en bij de rust stond er plots een kloof van 20-29 op het bord (een pupillenscore!).

Het derde kwart werd met volle overgave aangevat door onze heren B. Ze gingen er in sneltreinvaart op en over, onder impuls van Kenny en vooral een hardwerkende Raf. 44-41 na 30'.

Maar in het laatste kwart kwam de fysiek bovendrijven en liet zich het gebrek aan training gevoelen. De jeugdige bezoekers (wekelijks minstens 3 trainingen!) vonden hun 2de adem en konden terug afstand nemen, op het laatst vooral vanop de vrijworplijn vanwaar ze nu plots wel sucesvol waren. Verdiende zege voor de bezoekers, maar met de wetenschap 'ze zijn te pakken'!

Jeremiah 4, Sander P, Senne, Kenny 11, Robin 5, Marnik, Raf 24, Thomas 5, Toon, Cedric 8