sep

7

Genk A - Heren A: 69 - 64

Ingezonden door: Gerry Henraat
Zaterdagavond , en te gast in de ultramoderne basketbaltempel  van de voormalige mijnstad Genk. Een voorbespreking heeft ons geleerd dat sterkhouder van vorige week,  Michael, om “administratieve redenen” niet mag aantreden van de VBL : er ontbreekt in zijn dossier nog een woonstbewijs …  Hallo !

Nog 9 spelers op de scoresheet, die vandaag uitzonderlijk door niet minder dan 4 Zonhovenaars wordt bijgehouden : Gerry als officiële scorekeeper, uw dienaar in functie van dit wedstrijdverslag, en Bianca  en Ina als aspirant-tafel-functionarissen, hierbij gecoached door duizendpoot Jo. Tel er nog de gekwetste coach Geert  (gipsverband) bij voor the statistics, en zowat de helft van de Zonhovense bezoekers zit achter de schrijfmachine.

Coach Johnny staat op scherp, doch onze jongens laten zich aanvankelijk inpakken tot  een 9-2 stand, iets wat ze in de daaropvolgende 4 minuten omzetten in een 9-12. Evenwicht hersteld, en dat weten ze ook tot het einde van het eerste quarter vol te houden : 16-16 aan de eerste korte pauze.

Ook in de tweede speltijd krijgen we een evenwichtig beeld, doch onze jongens hebben duidelijk problemen met de penetratie in de vijandelijke linies,  en kiezen wat onbezonnen en volhardend voor het lange-afstandsschot, iets wat pas echt rendeert wanneer de bommenwerpers in goede vorm zijn. Vraag het maar aan tegenstrever Ben Janssen, die er ons geregeld op vergast. Anthony , Ruben en Yuri weten er vandaag  eveneens enkele te laten valideren.

Na de break komt de blauw-gele versie van Blauw-wit  al snel op voorsprong, doch Genk stelt weer orde op zaken : de 34-37 toveren ze met een bom, strafworpen en enkele slimme balletjes om tot een 44-37-voorsprong, en het is de 2,03 m lange Daniel Verrijssen en eveneens ex-Zonhoven-speler Ben Janssen die aandikken tot 51-44.

Alles kan dan nog bij basketbal, doch de vooruitzichten verslechteren wanneer 4 Genkenaars op rij tot scoren komen en we tegen een 58-44 achterstand aankijken. Ruben, Anthony, Thomas en voornamelijk Yuri brengen nog spanning in de wedstrijd wanneer ze last minute bijbenen tot 67-64, doch met 2 geslaagde strafworpen legt Ben de eindcijfers vast na een duidelijk foutieve uithaal : 69-64.

Wat als … Michael Clarke erbij geweest zou zijn ? Wat als die paar inlegballetjes eveneens in de rebound niet gemist werden ? Wat als 2 van de zoveel gemiste afstandsschoten doel hadden getroffen ? Verliezen met een onbeduidend verschil is altijd een pijnlijke aangelegenheid. Jawel, Cosmo Genk is een goed elftal en een te vrezen tegenstander in 2° Provinciale, maar elke toekijker kon vandaag vaststellen dat de eindcijfers er eveneens in de omgekeerde volgorde konden gestaan hebben. Een gemiste kans, heet het dat dan voor de verliezer. Verdiend gewonnen, verkondigt de winnaar.

Quarters :  16-16   16-14   19-14  18-20.

Scores :  Ruben 15, Anthony 19, Wim, Thomas 4, Wout 2, Yuri 15, Raf  8, Martijn 1, Toon      

Ludo Grouwels