aug

29

Heren B - Bree A (BVL): 62-110

Ingezonden door: Gerry Henraat
Thomas kwam speciaal meedoen voor een duel met Bryan Lynch, maar die gaf niet thuis, dus moest hij het doen met Jochen Ceyssens, die hij dan ook prompt een paar keer zou afdrogen! Andersom gebeurde dat echter nog iets meer. En dan waren er ook nog die andere 'grote namen' ...

Thomas Dreesen zat nog niet zo gek lang geleden nog bij de nationale ploeg en gaat dit seizoen bij Bree A spelen. En dan zijn er nog Kaba, Bots, Moons, Djordjeveic. Geen wonder dat Gert Bammens verkoos om naar de B-ploeg van Bree te verkassen ...

Hoeft het gezegd dat de bezoekers er een fijne uitstap naar Zonhoven wilden van maken ...! Die van ons, voor het eerst geleid door coach Johnny, maakten zich geen begoochelingen en hoopten op een fijn matchke.

We begonnen met 10-0 en keken uit hoelang het zou duren vooraleer de bezoekers erover zouden gaan. Maar kijk: na 10' stond het zowaar nog 24-23! Een beetje nonchalance bij de bezoekers, maar zeker ook mooi basket bij die van ons! In het tweede kwart duwden Dreesen en co dan even door en sloegen de kloof: 30-51 bij de rust.

Na rust zorgden Robin, Thomas en Geert voor de punten. Bij de bezoekers dikte ook Ceyssens zijn puntentotaal aan, ook al had hij daar vaak 2 of 3 pogingen voor nodig! Via 44-76 werd het laatste kwart aangevat waar de bezoekers uiteraard uit waren op de century. O.m. dank zij enkele bommen op rij van Moons werd dat ook bereikt. Het mooiste punt was het allerlaatste: een magistrale buzzerbeater vanop de middellijn van Sander Mathijs!

Logische zege van Bree A met 62-110 na een verdienstelijke partij van onze heren B waar behoorlijk wat volk ontbrak.

 

Jeremiah 5, Sander P 2, Senne, Jonas 6, Sander M 7, Robin 5, Geert 15, Thomas 12, voorgift 10