jan

20

Hades D - Heren A: 72 - 64

Ingezonden door: Gerry Henraat
Bij de thuisploeg liep er eentje uit de jaren '60 en liefst 5 uit de jaren '70. Daar moesten onze 'jonge veulens' het toch wel van kunnen halen, dachten we vooraf. De heenmatch was toch ook vlot verlopen...

Tom zette ons in de eerste minuut nog wel op 0-2, maar dan was het 6 minuten wachten op een volgende Zonhovense korf. Via 16-6 aan het eind van het eerste kwart, ging het naar 30-13 bij de rust, na een ook al erg mak tweede kwart.

Samer heeft blijkbaar zijn woordje gedaan tijdens de rust of de mannen voelden zich in hun eergevoel geraakt, wie zal het zeggen? Alleszins na 2 minuten in het 3de kwart was er al evenveel gescoord als in de hele eerste helft! 3 driepunters op een rij voor Marnik en verder lieten ook Raf (enigszins verlost van een pijnlijk nek) en Marnic onder de ring zich eindelijk gelden. In de 7de minuut van dat 3de kwart hingen de bordjes terug gelijk. Erop en erover, denk je dan...

Maar het bleef gelijk op gaan todat eerst Jonas, in de 5de minuut van het laatste kwart en even later Senne met hun 5de fout mochten gaan rusten. In de laatste minuut bracht Marnic de bordjes terug gelijk (58-58) en er werd niet meer gescoord.

In de verlenging was het bobijntje af bij de onzen en werd er verder vlot geknoeid vanop de vrijworplijn. Met een totaalscore van 11 op 41 vrijworpen weet ik wel waarop ik zou trainen de volgende dagen! Eindstand 72-64!

Senne 6, Giel 3, Tom 10, Jonas 3, Raf 17, Emre, Marnik 13, Marnic 12