nov

25

Heren A - Miners Beringen C: 64 - 81

Ingezonden door: Gerry Henraat

Zaterdagavond, en sluitstuk van een lange basketbaldag. Nadat de Dames A het in hun reeks opnamen tegen de Hasseltse buren en pas in de verlengingen de overwinning wisten op te eisen na eerdere “cadeautjes”, was het de beurt aan ons Heren A-team om zich te meten met een Koninklijke delegatie van maar liefst 12 spelers uit gewezen mijnstad Beringen. 50 Jaar basketbal, dan moet dat balletje wel met groter gemak door het net ! Benieuwd of onze 9 sterkhouders het vandaag konden waarmaken tegen deze gitzwart uitgedoste tegenstanders.

Thomas Claes, zo noemde – en noemt nog steeds - het struise nummer 9 van de tegenstrever, en in de opwarming had hij al zijn visitekaartje afgegeven : gun hem geen afstandsschot, of je kan nahinken ! Van kwaad naar erger, want ook Sven Cuppens  (nr 6) blijft achter de halve cirkel bij zijn doelpoging : 1-6. Wanneer ook Kaerts (nr 8) weet aan te leggen, is het aan Raf en Marnic om “wat te doen” aan deze 1-8 kloof : beiden scoren, en kapitein Jonas brengt even rust met een tegenbom : 8-10. Maar de tegenstander blijft doeltreffender in zijn spel en zorgzamer bij de afwerking : met 13-19 cijfers stappen onze guys voor het eerst uit de arena, nadat ook Benjamin en Emre wat scoorden. 

Een goede start in de tweede helft, waarbij Raf en Marnic  voor de afwerking zorgen, om het roer even later over te laten aan Benjamin  (3 bommen !) en Thomas. We raken zelfs op kop, en kunnen de appelsientjespauze in met al veel nettere 36-30 cijfers, dit na een 23 -11 quarter. Op dreef of … op drift vandaag ?

Met een tegenbom wordt deze voorsprong half om zeep geholpen, maar Benjamin scoort meermaals en we behouden nog enige voorsprong. Maar daarna kan de Beringse pressie enkel nog worden gestuit met iets minder Roomse ingrepen, en we krijgen een vlaag van 14 strafworpen  over ons heen! Daarvan worden er 9 verzilverd, terwijl “the blue army” niet langer onder het net wordt gesignaleerd : “the five minutes without” noemden we dit dodelijk verschijnsel al eerder, en 40-50 is het nieuwe prijskaartje, dat door Emre en Lars nog snel wordt vertimmerd tot een iets minzamere 45 -52.

Een nieuwe bom van Jonas wordt meteen geneutraliseerd door eentje van de eerder geciteerde Thomas, en Willem Janssens heet het “vijandelijk” nummer 15, dat ons meteen op 48-59 zet. Marnic tracht met wisselend succes de meubelen te redden, doch dan wordt de bazooka weer bovengehaald  : Bob Van Hout en Robbe Claes verruimen met 3 bommen de voorsprong tot 56-74, een kunstje dat Jonas, Raf en Benjamin nog wel imiteren. Maar haast elke Beringse aanval resulteert in een of andere score : vrije worp, veldscore of driepunter. De 20-puntenkloof van 58-78 wordt na strafworpen van Tom en een bom van Benjamin wat verzacht tot 64-81. Over and out !

Oef, nog vergeten te vermelden : ook het Beringse nr 7, Nick Graham - klinkt erg Amerikaans, vinden we - wist zich met regelmaat in de kijker te werken. Niet de grootste uit de schoolrij, maar wel goed voor 18 punten na voortreffelijke shots. Onze Benjamin gaat hem nog net vooraf met 19 stuks, en dan nog te bedenken dat hij heel wat tijd op de bank doorbracht gezien zijn vroege, hoge foutenlast. Er gingen nogal wat spelers tegen het vilt, een tweetal Beringenaars dienden zelfs de strijd te staken : de ijskar moest soelaas brengen !

Hoe dan ook, sportief als we zijn moeten we toegeven dat Beringen vandaag de betere ploeg was, mooiere combinaties op het parket bracht en een eind zorgvuldiger was in de afwerking  (kon wel nog véél beter, guys !). Enkel in het tweede quarter misten ze de trein compleet, en lieten ze onze blauwtjes hun spel ontplooien. In het derde quarter stelden ze evenwel orde op zaken, namen opnieuw het voortouw en lieten zich niet meer verrassen door permanent te blijven scoren en hun defense te verzorgen, soms tot enige wanhoop van onze “blue ones”, die zelden ongestoord aan de ring konden verschijnen. Géén kus van de juffrouw dus, en zelfs een bank achteruit !

Quarters : 13-19    23-11    9-22    19-29 

Scores : Senne  2, Lars  2, Tom  3,  Jonas P.  11, Benjamin  19, Thomas  4,  Raf  8,  Emre 4, Marnic  11.

Ludo Grouwels