nov

11

Heren A - Pelt B: 66 -45

Ingezonden door: Gerry Henraat

ZONDAGNAMIDDAG, en op het vroegere Heilig-Lof-uur moeten onze blauwtjes het opnemen tegen een grasgroene selectie uit fusiegemeente Pelt. Een wat ouder team, leert ons een eerste blik, en met een wedstrijdscore van één winstmatch op 8, niet dadelijk een onneembare hindernis.   Niet dat ONZE spelers er vandaag allen “stonden” : er hing, volgens een betrouwbare en zéér nabije bron, duidelijk een bierlucht rond de bank, want dit weekend zou o-zo-lang worden : vrijdag, zaterdag, Hololool, én uitslapen op maandag … 

Echt wakker waren ze dan ook niet bij de opworp : tot driemaal toe lieten ze zich verschalken, en geen 2 minuten later keken zij/wij al tegen een 0-6 aan. Marnic mocht de eer redden met één afgeborsteld strafworpje op twee, waarna Raf (wie anders ??)het vaderland wist te redden met een dubbele score. Ook Thomas ontdekte de oranje hoepel, waarna Raf ons vlot aan de leiding bracht : na een veldscore, lanceerde hij  “a rocket “ van op zowat 8 m, doch dat werd als “van véél te vér” gequoteerd en eveneens maar als 2-punter genoteerd. Ja, Raf, het leven kan onrechtvaardig zijn : je stond bovenop een “Zonhovense” rechte gele lijn, en die komt nu eenmaal in geen enkel basketboekje voor! Niet getreurd : na een dubbele vrije worp van Marnic, was Raf andermaal aan zet, doch de Peltenaars beenden vlotjes bij tot 15-16 : a first warning ?  

Niets om zorgen over te maken : die andere Marnik, met K, deed haasje over, “Kapitein Jonas” schouderde de bazooka, Raf dook ongemerkt op onder het net, en we schreven 20-20 na 5 minuten spel. Je raadt al de missers, lezer, bij zulke score : een welbepaalde Peltenaar (naam bekend bij de Redactie) zou dit quarter een 0 op 6 laten noteren bij de strafworpen (een 2/10 in het geheel !), en zo konden Tom Vanstraelen, Senne, Benjamin en Marnic verder uitlopen tot 30-22. 

De bananenpauze was voor beide kampen heilzaam : er werd om beurten gescoord tijdens de eerste quarterhelft, tot mooie 40-30-cijfers, doch dan toonde de thuisploeg zich de sterkere : Raf opende nog even de weg voor Senne, die een veldscore, een bom en een dubbele strafworp wist te verzilveren. Ook Jonas lukte zijn tweede afstandsschot van de namiddag, en zo liepen de blauwtjes uit tot 52-33. 

Het quarter te veel ? Misschien waren we wat “basket-zat” na een welgevuld weekend met 6 thuiswedstrijden, maar Jonas vroeg nog even de aandacht met een nieuwe 3-punter, Benjamin zou nog wat aandikken  - de stand natuurlijk - en Marnik zou voor de ogen van zijn supporterende bloedeigen ouders nog snel een veldscore en een bom demonstreren. Ook Joren, die naast zijn broer Senne figureerde, kwam nog aan een voltreffer toe, doch het was Thomas die de “hoge” eer kreeg de eindcijfers vast te pinnen op 66-45 

“Nog veel werk aan de winkel !”, over die conclusie vonden we even later al snel consensus met coach Samer, want de misverstanden waren legio, en er werden nogal wat kansen verspeeld onder de ring. Normaliter wordt zo iets al snel afgestraft door de tegenstanders, maar in 3° Provinciale hoort dit kennelijk tot de gebruikelijke bedoening : al drie weken na elkaar konden we “rekenen” op zwakke weerstand, wat ons alsnog de overwinning bracht.

“Willen we op termijn terug stijgen naar 2° Provinciale, dan dienen de spelers hun sport toch met meer ernst en ambitie te omarmen.”  Zo sprak een gewezen deltapiloot en -instructeur, na 300 hoogtevluchten op leven en dood … Ernst, discipline, oefening, kracht, concentratie ... het komt terug in élke sport. 

Quarters : 15-16    15-6    22-11    14-12 

Scores : Senne  9, Joren  2, Tom  6,  Jonas P.  9, Benjamin  4, Thomas  10,  Raf  14,  Marnik 7, Marnic  5.

Ludo Grouwels