sep

30

Heren A - Stevoort D: 77-51

Ingezonden door: Gerry Henraat

3° Provinciale, daarin tref je veelal 2 soorten van ploegen : “afzakkertjes” en “opkomertjes”. Ofwel handelt het om spelersgroepjes met toenemend haarverlies die de fun en strijdlust wonderwel hebben weten te bewaren, ofwel ontmoet je er “la jeunesse” die straks mogelijks op volwaardige wijze gaat kampen in de hogere seniorenreeksen. 

En zo moet ons Blauwwit, hierin verzeild na een stuurloos seizoen 2018-2019, geregeld de degens kruisen met het D-elftal van hoger genoteerde clubs. Vandaag is dit het geval met Stevoort, dat haar jeugd heeft uitgezonden om het op te nemen tegen onze mix.

IJverig zit ik in de tribune een halfuurtje voor aanvang, want de opwarming is vaak al richtinggevend …

Vandaag treden we o.m. aan met Thomas Nuyts, een toren van net 200 cm, en dat is verduiveld handig onder de ring bij de inleggertjes en de rebounds.  Onze Marnic Broux wordt vandaag ingeruild voor Marnik Indestege, en ook Giel Indeherberge en Joren Colson  - met basisplaats in het B-team - komen ons versterken. Uiteindelijk 9 Spelers op het appel, met op de bank de morele steun van Tom Vanstraelen, die met een handkwetsuur moet passen voor het krachtige pass-spel : een vinger ontwricht. 

Thomas zet meteen de toon, en Benjamin, Raf en Marnik scoren met groot gemak. Het jeugdige Stevoort doet zijn best, klampt wat aan met enkele mooie tegenprikken, doch verliest “de rol”: via 14-8 cijfers na een strafworp van Senne, vinden onze meest ervaren spelers geregeld doelkansen die leiden naar een behoorlijke 22-13, dit na een allereerste tegenbom. 

Jonas scoort meteen bij zijn entree, en het zijn voornamelijk Thomas en Raf die in het tweede quarter in een beurtrol de Stevoortse defensie te grazen nemen. Thomas benut hierbij (terecht) zijn lengtevoordeel  - basket is a game for giants -, Raf kronkelt onder de korf als een volleerde korenslang en showt ons hoe je lay-ups en inlegballetjes te gelde moet maken. De Green Boys hebben het een heel eind lastiger om onze “backs” te omzeilen, en stranden bij de rust op 40-25 cijfers. 

Het derde quarter nemen Benjamin, Raf en Thomas voor hun rekening. Na amper 5 minuten spel hebben ze al 53-29 verwezenlijkt, en nadat de Stevoortse jeugd de rug heeft gekromd tot 53-35, kunnen Giel en Emre de kloof weer wat uitdiepen. Raf legt de quartercijfers vast met een laatste strafworp : 58-35. 

Neen, Stevoort D wordt niet in de vernieling gespeeld: zij strijden moedig verder, vertonen bij wijlen erg mooie basketbal, en ronden dat geregeld succesvol af. Ook 3 bommen moeten we nog incasseren, maar Thomas, Emre en Marnik laten er geen twijfel over bestaan : “The victory belongs to us ! “  Jonas had hun treffer-reeks al ingeleid met een puike bom, maar in de slotminuten kan Stevoort nog een laatste vuist maken en de “dertiger” vermijden : 77-51 

Een makkie. Zo mogen we deze overwinning wel bestempelen, want op geen enkel ogenblik in het duel diende er getwijfeld aan deze thuiszege. Maar we zagen wel veel jong talent aan de overzijde, zoals de 17-jarige Vic Vanderaerden (Nr5) en de  16-jarige Rauls Vogelaar (Nr 17), die zich met regelmaat op de elektronische feuille werkten. U18-spelers en zich toch in de kijker gewerkt !!

Met dit “easy game” nestelen we ons nog wat hoger in het klassement, want onze scorebalans verbetert andermaal. 

Quarters : 22-13    18-12    18-10    19-16 

Scores : Senne 3, Giel 4, Joren, Jonas P 5, Benjamin 11,  Thomas 20, Raf 14, Emre  5, Marnik 15. 

Ludo Grouwels