O La La La! Wat was dat allemaal dit weekend.
En dan bedoelen we niet het liedje van TC Matic.
Maar we hebben het over de vele zeer nipte uitslagen: De Heren B tegen Maasmechelen (61-62 verlies), de Dames B in Diepenbeek (36-34 verlies), de G12C tegen Lions Genk (30-34 verlies ondanks knap spel), de J16A thuis tegen Lummen (57-55 winst, yes!) en de M19 in Mercurius Berchem (59-53 verlies)

 

Het hoogtepunt van het weekend ligt ditmaal niet op het veld, maar er buiten, want de spelers gaan massaal de straat op om koekjes te verkopen.
Buiten het feit dat de pakketten er heel goed uit zien, gaan ze ook zeer enthousiast aan de man gebracht worden door onze spelertjes!
Op basketgebied hopen we dat onze Dames A hun ongeslagen status bevestigen in de thuismatch op zondag tegen Maasmechelen. Ook voor onze Heren A hopen we op een zege bij de buren van Zolder, die nog op zoek zijn naar een overwinning.
De Heren B spelen de voormatch tegen Maasmechelen en hopen de zege thuis te houden. Onze Dames B trekken zaterdag naar het gelijk geklasseerde Diepenbeek.

De jeugd dan: buiten de koekjesverkoop wacht hen een zeer druk programma:
De M14A heeft het meeste pech: vroeg opstaan om om 9 uur aan de opworp te staan in Lommel. Maar hey, elk nadeel heb zijn voordeel, want zij hebben daarna uren de tijd om het meeste koekjes van allemaal te verkopen.
Ook onze diverse U8 en U10-ploegen gaan weer alles geven op het basketterein om daarna de straten in te trekken.
Bij de iets oudere jeugd zitten enkele derby's tussen de matchen: De M16 trekken naar Houthalen, de G14 ontvangen Lions Genk, net zoals de G12C en de G12B bekampt Zolder in een uitmatch.
Iets verdere verplaatsingen zijn er voor de G14A; zij moeten naar Aarschot. De M19 moeten naar de Foxes uit Berchem.

Verder zijn er nog matchen tussen de J16 en Lummen en Bree ontvangt thuis onze G12A.

16 wedstrijden opnieuw dit weekend. En we kijken het weekend zeker optimistisch tegemoet! We denken dat veel van onze ploegen aangenaam gaan verrassen! We zijn benieuwd!

Tal van matchen met als resultaten 2 overwinningen, 1 gelijkspel, veel verliesmatchen en nog een bijkomend forfait.
Wat niet wil zeggen dat het allemaal slecht was. Er was veel inzet al moet gezegd dat het nog beter kan, zeker wat motivatie betreft bij de oudere (heren)jeugd.
Te beginnen met volledige aanwezigheid tijdens traingen én matchen. Laat ons zeggen dat het dieptepunt bereikt is; the only way is up!

Wederom veel wedstrijden dit weekend, maar de vraag is of onze Heren A hun fantastisch competitiebegin kunnen verder trekken. Na winst in de Beker en een eerste knappe overwinning in de competitie wacht zaterdag Black Sheep Diepenbeek in de eigen E-hal. Voor de Diepenbekenaren hun eerste match.

De voormatch wordt verzorgd door de Dames B die Peer ontvangen. Voor beide ploegen de seizoensopener. Onze Heren B spelen in Lummen.

Zowel de dames A (overtuigende thuiszege met 99-35 tegen Lommel B) als de heren A (ook al vlotte winst tegen Tongeren D met 57-88), zijn hun competitie goed begonnen. Zowel de dames B (verlies in Femina Habac met 46-29) als de heren B (verlies thuis tegen Bilzen C met 42-95) kwamen echter tekort!

Bij de jeugd was er winst voor de U18 Jongens (Hades), de U16 Jongens en de U14 B. Alle andere ploegen mét uitslag beten in het zand!

Terwijl de mannen van Hubo Limburg United op vrijdagavond hun competitie aftrappen (enfin, u begrijpt ons!), moeten ook quasi alle ploegen van Basket Zonhoven dit weekend aan de bak. De U14 A is vrij dit weekend, maar die kunnen dus een heel weekend gaan supporteren :-)!

Op vrijdag werd reeds het basketfeest ingezet, helaas met een nedrlaag van de Heren B tegen het heel sterke Stevoort in de Beker van Vlaanderen (116-39)
Dat verlies werd wel goedgemaakt door de Heren A die wel een ronde verder gaan door Alken net af te houden (60-68)
De Dames A verloren in een oefenamtch van het ook al sterke Antwerp Giants (36-61)

Bij de jeugdmatchen was er soms winst, soms verlies.
Wel winst was er voor de G14A in Leuven (48-73), de G14B met ruim verschil thuis tegen Lummen (70-22) en de G12C tegen Peer met 38-21.
De G12A moesten het met 1 puntje afleggen tegen As, na bij de rust 25 punten achter te staan. Een donderspeech van coach Fred deed de sporthal van As op zijn fundamenten kraken.
Maar hij was uitermate te vreden met de tweede helft; zo fel dat zelfs 1 punt verlies als een overwinning voelde.

Verder waren er nog 5 andere verliesmatchen te noteren. De M16A hadden niet veel speelsters op overschot en verloren zwaar in Antwerpen (111-30). Ook de J21 hadden personeelsproblemen, zeker na de resem 5-fout spelers.
64-93 tegen Tessenderlo. Door quarantaine en communiefeesten moest ook coach Katrien beroep doen op andere speelsters. Er werd verdienstelijk gespeeld in Lommel (41-22)
De M19 verloren ook met ruime cijfers in Melsele (89-23) en de J16 tenslotte trokken aan het kortste eind tegen de Miners uit Beringen (46-67)

Zowel de U8 als de U10 speelden dit weekend met veel plezier hun wedstrijden; en ook de yippies waren weer van de partij op een vroege zondagmorgen.

15 matchen allerhande dit weekend, met het zwaartepunt op zaterdag.
Al bijten de Heren B de spits af met een bekerwedstrijd op vrijdag. Voor de beker van Limburg bekampen ze Stevoort in de Mariaburg sporthal.
Ook de Heren A spelen voor de Beker, eveneens een uitmatch op zaterdag in Alken.
De Dames A spelen op zaterdag een oefenmatch thuis tegen het sterke Antwerp Giants. Voor ieder een aanrader want die Dames willen zeer snel naar de Topdivisie.
Na alle overwinningen in de oefenmatchen tot dusver gaan onze Dames weten waar ze echt staan.

 

Heel wat actie op diverse Vlaamse velden maar ook in onze Evenementenhal. Met soms een traan, dikwijks ook mooie overwinningen en vooral een lach!

Sponsors
Verjaardagen
18/10
Lukas Palmers
18/10
Robbe Froidmont
18/10
Wouter Loyen
18/10
Nathalie Nelles
19/10
Charlie Cielen
19/10
Marleen Donkers
19/10
Manu Costa
21/10
Basten Vanden Boer
21/10
Len Deroye
23/10
Sylvain De Graef