feb

10

Dames A boeken belangrijke overwinning!

Ingezonden door: Erik Jacobs

Voor er nog maar een match gespeeld werd, was de eerste winstmatch al een feit. Brugge gaf forfait tegen de M16-meisjes.
Daarom maar één echte weekendmatch voor hun.

Maar die zaterdag was geweldig. Bam-bam-bam, de ene winstmatch na de andere.
Het begon met de U12A die in Lummen de zege gingen wegkapen. (27-56) Ook de U12B wonnen een thriller tegen Maasmechelen in de sterke B-reeks (49-45). Daar kan iedereen van iedereen winnen. Spanning verzekerd tot half april!
Ook de U12C maken vorderingen. Sint-Truiden won, doch niet zo vlot als vorige week. (66-23) Goed gewerkt U12's
Nadat de U8 hun kunnen toonden, versloegen bijna alle ploegen hun tegenstrevers. Het ene thuisfeestje na het andere. Er werden zelfs op zijn Grieks glazen kapotgegooid; de leut kon niet op.
De U14B wonnen knap van Leopoldsburg (64-56). Hun leeftijdsgenoten van de U14A wonnen van Alken met een 100-klapper (111-63)
Lommel liep tegen onze U19-Meiden 1-8 uit; daarna werden de meisjes wakker en wonnen ze nog vlot. (57-25) De ongeslagen reeks duurt voort!

 

De Dames B boekten ook een mooie zege, tegen Tongeren en dat werd gevierd met een Winfie en kriek (en ne cola) (59-42)
Helaas liep de operatie 'Redding' van de Heren A een beetje averij op. Nipt verlies in Heusden! (74-69) Maar alles is daar nog mogelijk.

Op zondag waren er nog 4 echte matchen. Die van de U10 speelden zoals gewoonlijk zonder puntentelling, al was dat er helemaal niet aan te zien.
De U18B weten dat ze later Leopoldsburg echt wel aankunnen als ze voltallig zijn. 5 spelers is echt te weinig, en als je het 4de kwart door 5 fouten zelfs met 4 valt...(44-80) Maar de vechtlust was bewonderenswaardig!
Op de middag speelden de U16 dan toch nog hun weekendmatch. Ze speelden goed mee tegen Lummen maar verloren toch finaal met 41-57.
Wat namiddag volgde waren 2 overwinningen. De Heren B versloegen Zolder met 58-38 en de Dames A wonnen tegen rechtstreekse concurrent Lier een superbelangrijke wedstrijd (79-65)
Buiten de 0-5 van de beginfase leidden onze vrouwen de hele match al bleef Lier heel lang akelig dichtbij. Toch werd de zege koelbloedig binnen gehaald.
Zowel de Dames als de Heren vierden hun zege met pizza!