jan

12

Vuurwerk in eerste volwaardige weekend van 2018?

Ingezonden door: Erik Jacobs

Eerste volwaardig basketweekend van het jaar, want 13 matchen.
Op het moment van dit schrijven zijn de Dames C al druk aan het opwarmen voor hun klassieke vrijdagmatch thuis tegen Bree dit keer.
Na enkele nederlagen is de titel weg, maar dat wil niet zeggen dat de Dames er niet meer vol voor gaan.

Zaterdag staan er zo maar even 10 matchen op het menu. Veel jeugdmatchen maar ook bijna alle seniorenploegen komen aan de opworp.
De Dames B spelen in de avond de voormatch tegen Tongeren. Na de match van vorige week, waar veel weerstand geboden werd aan leider Houthalen, zien we hier de lijn verder getrokken worden
tegen Tongeren. Normaal winst, normaal...
De Heren A spelen daarna tegen Nieuwerkerken. Coach Johnny heeft zijn tactisch plannetje al klaar. 't Zal nodig zijn tegen de nummer 2.
Om 21 uur spelen de Dames A in Berchem en hopen daar de kater van vorig weekend door te spoelen.

 

De jeugd begint er al om 9 uur aan. De U12A in Hasselt en de U14 in Houthalen. Vroeg opstaan dus!
De U8A mogen aan de bak in Sint-Truiden; de U16 gaan zien wat ze waard zijn in hun eerste match van de 2de ronde in Achel. Johnny kijkt eveneens uit naar de plaatselijke Trappist. Hopelijk heeft hij een reden om er ene te drinken.
De U18A bekampen als enige jeudploeg thuis een match, tegen Houthalen. Kan spannend worden.
De U10 mogen ook al op bezoek gaan in Sint-Truiden. Dat terwijl de Meisjes U16 iets verder mogen reizen: naar Denderleeuw deze keer.
Na de mooie match vorige week in Kortijk valt hier misschien echt iets te rapen.

Zondag staan er nog 2 matchen op het programma. De U10B in Heusden om 9.30 uur en op hetzelfde vroege uur spelen de Heren B in Orly. Brr!