jan

30

Bree B - Heren A: 54 - 69

Ingezonden door: Gerry Henraat

Een volle feuille, dat maakt altijd indruk, en zeker als er ook nog een coach tekent met een bekend klinkende naam : Djordjevic. Broer van ? Doch onze 9 Blauwblauwtjes, vandaag obligaat verkleed tot Geelblauw, mochten ook gezien worden, en met “2 colored Americans  in the starting five”, was het plaatselijk Blauwwit alvast onder de indruk.  Eens benieuwd of de grotere kwantiteit aan Breeënaars ook betere kwaliteit tussen de lijnen kon brengen.

Opgooi (waarom niet opworp ?), en de plaatselijke reus Tielens tipt de bal naar het eigen kamp. Maar zoals algemeen bekend : de eerste 2 aanvallen leveren geen scores op, zij horen nog bij de opwarming. Het is Raf die de debatten opent, doch na een tegenprik mét antwoord van Michael, is het de thuisploeg die de bakens uitzet : 8-4.Al een eerste bom om de oren gehad van Vandekerkhof (11), en onthoud ook maar alvast kwelduivel nr 9, Brecht Arrazola de Onate . Dat is buiten Yuri en vooral Raf gerekend, want deze laatste begint aan een puntenregen, die ons in 5 minuten tijd naar 10-22 voert. Game over ?

Jawel, het tweede quarter duurt eveneens 10 minuten, doch scorekeeper Jo vindt desgewenst gemakkelijk de tijd voor een sanitaire stop : er wordt hoegenaamd niet meer gekorfd. “Rien ne va plus”, zou men in een Casino roepen, doch hier is het gewoon het sein voor slappe kost: van een 4-8 schuifje wordt niemand vrolijk, en alleen een optimist kan zich verheugen in de aanzwellende voorsprong : 14 -30 aan de koffiepauze, nadat Michael de Bree-verdediging enkele malen een neus heeft gezet.

Wie vrijdagavond Limburg United zich heeft zien bevrijden uit een meer dan netelige positie, weet dat basketbal  eigen regels hanteert : Arrazola en Vandekerkhof zullen ons 8 minuten lang “aan de praat” houden, en onze verdediging permanent oprollen, desnoods vanachter de halve boog. 34-37 wordt het wanneer ex-Zonhovenaar Gert Bammens, onherkenbaar vermomd onder een gitzwarte ringbaard, zijn beide strafworpen verzilvert. Enkel Wim heeft inmiddels met 3 worpen 6 punten gesprokkeld, en Yuri 1 maal de bazooka gehanteerd. Tijd voor een wederopstanding, en het is Wout die met een bom het vijandelijk optimisme meteen de kop indrukt, Niels die een korfje meepikt, en Michael die ons met 2 free throws weer in veiligheid brengt. Buiten Gert Bammens gerekend, die andermaal  met twee vrije worpen de kloof wat dicht : 36-47.

Wanneer Wout, die wegens zijn studies in december-januari verstek moest geven, een tweede maal een bom dropt, gelooft de Zonhovense bank dat de buit in zicht is. Coach Geert herschikt andermaal zijn manschappen, en het zijn Michael, Thomas , Romario en Yuri die het aanhoudend bommengeweld van Arrazola het hoofd moeten bieden. Wim krijgt de eer de 20-puntenkloof op het bord te schilderen, en nadat ook een goed verdedigende David nog een strafworp lukt, is het aan de 18-jarige tegenstander Thijs Grobben gegund de eindscore vast te leggen op 54-69.

Wie we te weinig hebben vermeld, is Romario Williams, onze 2° Amerikaanse kracht. Jawel, hij vergaloppeert zich geregeld en krijgt dan van het duo vrouwelijks scheidsrechters telkens “ a travel” aangesmeerd. Maar hij maakt zich ook enorm nuttig in de defence, de rebounds, de steals en de fast runs, waarbij hij telkens een clubgenoot laat afwerken. Vraag het maar aan Raf, die met regelmaat mee spurt tot onder de ring, en met haakworpen de laatste verdediger uitschakelt of strafworpen afdwingt.   

Een zoveelste overwinning, dat alleszins, doch genieten was het vanavond evenzeer van de sportiviteit, zowel op de werkvloer als op de tribunes. Met dank aan het vrouwelijke scheidsrechters-duo, dat de wedstrijd flink in de hand hield, geen gemor duldde (2 technische fouten voor miniem protest !), en  zich niet liet betrappen op foutieve beslissingen. Wat onze manschappen betreft : zeker niet slecht voor een ploeg die haast nooit voltallig aan de trainingen deelneemt (= eufemisme), en er toch in slaagt bij momenten erg aantrekkelijke basketbal op de mat te brengen. Daarbij terend op een flinke portie ervaring en … aardig wat buitenlandse hulp. Thanks, misters  M. & R.

Quarters :  10-22   4-8   22-17   18-22

Scores :  Michael 22   Wim 10   Thomas 2   Niels 2   Wout  6   Yuri 9   Raf  14   David 1   Romario 3      

Ludo Grouwels.