sep

18

Over knappe overwinningen en nipte nederlagen

Ingezonden door: Erik Jacobs

Beginnen we met de overinningen: Zeer mooi was de revanche van de dames A, die de zege knap thuishielden tegen Berchem. Na de zware nederlaag op de eerste speeldag tegen Antwerp Giants, een welgekomen opsteker, goed voor het vertrouwen.
Zeker zo knap was de overwinning van de Landelijke Kadetten in Leuven, met ruim verschil zelfs.
De Miniemen B blijven ons verbazen met een felbevochten overwinning tegen Maasmechelen.
Tot zover de winstmatchen:3 op 10 is dik gebuisd, maar het hadden er zomaar 3 of 4 meer kunnen zijn.

Nipte, pijnlijke nederlagen werden er geleden door de Heren A in Pelt (4 puntjes), de miniemen Meisjes in Lummen (2 puntjes) en de Kadetten Heren thuis tegen Cuva (1 schamel puntje)
Zelfs de 7 punten van de Heren B tegen datzelfde Cuva kan je nipt noemen.
Het totaalbeeld kon dus heel wat positiever uitvallen.

Ook werden er enkele zware nederlagen opgetekend: De korven van de sporthal in Ter Donk moeten precies wat hoger hangen of kleiner zijn, want de Miniemen A kregen ze er niet echt in tegen de Miners. De Pupillen en Benjamins kregen zware opdoffers te verwerken in Hades. Leergeld heet dat voor onze jonge meute.

Tot slot moeten we ook nog vermelden dat onze Beren en Cobra's zich volledig gegeven hebben tegen hun leeftijdsgenootjes. Mooi om te zien.

Goed werken deze week en wie weet ook wat teambuilden op de kermis?
Foto's: communicatie@basketzonhoven.be of via bericht op Facebook aan Basket Zonhoven. Naar het schijnt komt er binnenkort een aan van een dabbende coach Karel van de Miniemen B.